Τίτλοι Ειδήσεων

ΚΟΡΔΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ:Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 27 Απρίλιος 2014 07:25

alt ΤΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΙΩΝΗ;

Αυτό που μου έκανε πραγματική εντύπωση ως άτομο είναι ο χαρακτήρας και το ήθος του.Είναι ένας άνθρωπος που ασχιολείται ενεργά με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό κάτι που είχε αποδείξει ως δήμαρχος  Λουτρακίου.Τόσο το κολυμβητήριο όσο και το thermalspa είναι έργα που αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον  και την αγάπη του προς τους δημότες του.Είμαι πεπεισμένη  ότι θα βοηθήσει πολύ στην πρόοδο και την αναβάθμυση του τόπου μας.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ;

Είναι τόσα πολλά τα επίπονα θέματα που αφορούν στο δήμο μας που πραγματικά δεν μπορώ να τα αξιολογήσω κλιμακωτά.Θα σου μεταφέρω ωστόσο την εικόνα που βλέπω καθημερινά καθώς και όσα μαθαίνω μέσα από την επαφή μου με τον κόσμο.Η απουσία της δημοτικής αρχής ειναι εμφανής αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες  των συμπολιτών μας.Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι έχουν παραγκωνιστεί με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα κρούσματα βίας ακι εγκληματικότητας  σε μια τόσο κλειστή κοινωνία.Είναι τραγικό να διώχνεις τα παιδιά από τον αθλητισμό και τις εξωσχολικές δραστηριότητες  γιατί σε κάπους αυτό ‘’κοστίζει’’ περισσότερο από μια συναυλία της Πολίνας .

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ;

Η εικόνα ενός κλειστού πολιτιστικού με τρομάζει.Ποια κοινωνία είναι αυτή που γυρνάει την πλάτη στον πολιτισμό ,την παράδοση και το μέλλον;Φυσικά η ερώτησή μου είναι ρητορική αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η παρακμιακή.Ζούμε σε έναν τόπο μόλις 60 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας και ανεχόμαστε να στερούν από τα παιδιά το αυτονόητο,όταν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό υπάρχει έστω και  ένας μικρός  χώρος να φιλοξενεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.Ως  παιδί  έχω πολλές αναμνήσεις από τον ‘’παλιό σινεμά΄΄, όπως έλεγαν τότε.Θυμάμαι να ανεβάζουμε παραστάσεις  και να είμαστε εμείς οι ίδοι που φροντίζαμε για τις θέσεις ,τη θέρμανση ,τα σκηνικά ακόμα και για τον ήχο.’Οταν μετά από χρόνια ήρθε στα χέρια μας  ένα σχεδόν σύγχρονο αλλά παρ’όλα αυτά του τότε δήμου μας πολιτιστικό ήταν πλέον αυτονόητο και σταθερό.Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας και προσπαθειών κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έμπαινε και εκεί λουκέτο.Ενας χώρος που ακούγονταν μουσικές ,φωνές παιδιών και ιαχές  τώρα δεν υπάρχει ως ιδέα.Πολιτισμός δεν είναι μόνο η καρναβαλική περίοδος .Ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο των λίγων.