Απόψεις
Αυτό είναι το λεξικό της νέας ελληνικής slang PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2020 09:34

  alt Η γλώσσα του δρόμου είναι η πιο ζωντανή και ως τέτοια εξελίσσεται συνέχεια. Τα ποδανά, οι αλβανικές λέξεις, οι αμερικάνικη αργκό, αυτούσια ή μεταφρασμένη, οι ιδιωματισμοί που προκύπτουν από τη γλώσσα των games και η ανάγκη να επικοινωνήσει η κάθε ομάδα με τους δικούς της κώδικες φτιάχνουν τη νέα γλώσσα ενός μικρόκοσμου που αισθάνεται ασφάλεια όταν επικοινωνεί με νεολογισμούς και ευφάνταστες εκφράσεις οι οποίοι αναγκαστικά ξεφεύγουν και εξαπλώνονται και εκτός παρέας, κάνοντας τη γλώσσα πιο ενδιαφέρουσα.

Περισσότερα...
 
Πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τα εμβόλια PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2020 10:48

alt  Όταν η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν τα επιτυχημένα αποτελέσματα της δοκιμής του εμβολίου που αναπτύσσουν για τον κορονοϊό στις 9 Νοεμβρίου,

Περισσότερα...
 
Νέα μελέτη: «Τα σούπερ μάρκετ αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού» PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 09:41

  alt Η Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας (PHE) δημοσίευσε μέρος των στοιχείων που προέκυψαν από έρευνα μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία έδειξαν ότι 128.808 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.   Η πιο συχνή τοποθεσία στην οποία πήγαν οι εξεταζόμενοι ήταν τα σούπερ μάρκετ. Ακολουθούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Περισσότερα...
 
«Της μαμάς μου η μαμά είναι 3 φορές μαμά μου» PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2020 19:44

alt  Οι γονείς μας είναι αναμφισβήτητα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή των παιδιών μας και αρκετά συχνά οι γιαγιάδες έχουν τη θέση της δεύτερης μάνας για εκείνα.

Περισσότερα...
 
Προσοχή αν αγοράζετε φτηνά κοτόπουλα στα σούπερ μάρκετ -Δείτε τι συμβαίνει PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2020 11:20

alt  Τα φτηνά κοτόπουλα που πωλούν αλυσίδες σούπερ μάρκετ δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων επιδημιών. Αυτό βρήκε μια νέα μελέτη, πως η μαζική εκτροφή και οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν μια νέα επιδημία, αλλά μια πανδημία που «θα κάνει την Covid-19 να μοιάζει απλή».

 
 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL