Εβίτα Κούτμου:ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 28 Απρίλιος 2014 22:30

alt ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ (sos θέματα εξετάσεων για υποψηφίους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους – χρήσιμο και για ΕΚΛΟΓΕΙΣ).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

1. «να οργανωθουμε». Ο καλύτερος τρόπος για να χάνεις την ώρα σου για την «έγκριση» του αρχηγού σου είναι τα μιτινγκς. Να λες, να λες τι πρέπει να γίνει και τίποτα να μην κάνεις. Στο τέλος κάθε συνάντησης δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα έχεις πει την προηγούμενη φορά, όπως φυσικά και δεν πρόκειται να πεις και τίποτα καινούριο στα επόμενα. 
2. «του ρούφου» συγκέντρωση πληροφοριών για τον καθέναν μέσα στον συνδυασμό χωρίς να παράγεται έργο. Παίρνεις τον καθέναν ξεχωριστα, του ζητάς τη γνώμη του για τους άλλους και ξανά μανά. Έχει περάσει η ώρα, έχεις κουτσομπολεψει, τα ξέρεις όλα και δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις. Εν τω μεταξύ οι ψήφοι έχουν πετάξει για άλλες φωλίτσες.
3. «του ξερόλα». τι να μας πεις εσυ ρε…….ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (απευθυνόμενο είτε προς συνυποψηφίους είτε προς εκλογείς…αλλά κυρίως προς αντιπάλους – το ότι αυτοί δεν ξέρουν το δείχνεις με την εκλογική σου αγωνιστικότητα που αυτή θα φέρει το αποτέλεσμα).
4. «της φωνης». Φωνάζω γιατί έχω δίκιο. Και αν δεν έχω, πάλι δίκιο έχω. Εσύ ΕΚΛΟΓΕΑ και ΑΝΤΙΠΑΛΕ δεν μπορείς να μου βάλεις τις φωνές οπότε άκου τα. Για το κατά πόσο αυξάνεται έτσι η εκλογική αποδοτικότητα, δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Ο ενας φωνάζει για να το παίξει σε κάποιον χωρίς να ακούει, ενίοτε χωρίς να ξέρει τι του γίνεται και ο άλλος βράζει από μέσα του και εκδικείται (αν είναι ΕΚΛΟΓΕΑΣ λουφάροντας την ώρα της κάλπης, ο δε ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ενεργοποιώντας κάθε δυνατότητα, για να υφαρπάξει τον ΕΚΛΟΓΕΑ σου).
5. «το κραξιμο». Κανετε κατι καλα; Υποχρεωση σας. Κραξιμο για περισσοτερα. Κανετε κατι ασχημα; Δεν κοιταμε κατά ποσο φταιτε ή όχι. Σας κραζω και παλι. Ότι και να κανετε θα φατε κραξιμο. Το μονο που διαφέρει είναι η ενταση. 
9. «τα νουμερα». Δεν υπαρχει λογος να εξηγουμε και να αναλυουμε ένα γεγονος. Κοιταμε μονο νουμερακια. Την ειδαμε στατιστικη του γαλανη και μετραμε ότι ιδιο είναι ένα τριποντο του χατζη σουταρωντας μονος του με 28 ποντους διαφορα με τον πανελληνιο, και ιδιο είναι αυτό του ζηση με την εφες πιλσεν. Αν τα νουμερα πανε καλα, είναι όλα καλα. Αν δεν πανε καλα, ειμαστε χαλια. Το γιατι πανε καλα ή ασχημα, αν παρα τα καλα πρεπει να διορθωσουμε μερικα κακως κειμενα για να μην τα βρουμε μπροστα μας αργοτερα δεν εχει καμια σημασια. 
10. «ειπα ξειπα» θα θα θα θα θα θα. Δεν εχει σημασια ποιος θα το κανει και ποτε. Το λεμε, το ευχομαστε, την εντολη την εδωσα και στη επομενο μιτινγκ θα το ξαναευχηθουμε. Σε κουβεντα να βρισκομαστε. 
11. «το τεντωμα» με τις υποσχεσεις, με τον εκβιασμο, με την ψυχολογικη πιεση στεγνωνω τον ψηφοφόρο. Τον απομυζω. Τι; Τα παιξε; Next please!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ προς ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ (βασικό εγχειρίδιο MANAGEMENT)

1. αν μανατζαρεις μια ΠΑΡΑΤΑΞΗ που βασιλευει η γκρινια, η ανασφαλεια και η μιζερια τοτε ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ θα προσφερει λιγα και θα ψαχνει για άλλη φωλιά με δικα σου εξοδα φυσικά.
2. η ψυχολογικη πιεση σκοτωνει και τη δημιουργικοτητα και την παραγωγικοτητα 
3. η ευνοιοκρατια και τα κολλητιλικια ουδεποτε εφεραν θετικα αποτελεσματα σε βαθος χρονου 
4. θελεις και αλλα;