Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι
Σικυώνια 2010 ,Φωτογραφική Λέσχη Κιάτου PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010 17:44

Το Σάββατο 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της λέσχης στο χώρο μας. Η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Μεταξύ όσων παρευρέθηκαν, συζητήθηκε η δράση της λέσχης στα Σικυώνια 2010 και εν γένει στο άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά τα Σικυώνια 2010, προτάθηκε η έκθεση να είναι θεματική και σχετική με το Κιάτο, ως τόπου διαμονής μας: Είτε στιγμές της καθημερινότητας στο Κιάτο, είτε άγνωστες γωνίες του Κιάτου, το Κιάτο που αγαπάμε κ.ο.κ. Το τελικό θέμα θα αποφασιστεί άμεσα. Επίσης μέλος της λέσχης θα ενημερωθεί τη Δευτέρα το πρωί από το Δήμο για τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

Περισσότερα...
 
Συμμετοχή της Αθ.ΚΟΡΚΑ σε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 17:52
alt Η πρ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά ,παρευρέθηκε στην εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Αγίων Θεοδώρων για την ημέρα της γυναίκας με ιδιαίτερο θέμα «την κακοποίηση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία».
Η κα Κόρκα συνεχάρη τις εκπροσώπους του συλλόγου γυναικών για την διοργάνωση της εκδήλωσης και όλες τις Αγιοθοδωρίτισες γυναίκες που εδώ και 25 χρόνια δημιούργησαν ένα δυναμικό σύλλογο.
Περισσότερα...
 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 19:43

 

alt

 

 

 

 

Ιδρύθηκε τ ον Μάρτη του 2008 και συγκροτήθηκε από κατοίκους της μείζωνος περιοχής.

Τον Ιούν ιο το υ ιδίου χρόνου πρωτοτραγούδησε στο χορωδιακό φεστιβάλ στον Άσσο και χειροκροτήθηκε θερμά από τους 500 θεατές αλλά και από όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες.
Περισσότερα...
 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ KEΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗ – ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2009 21:36

 

Η ύπαρξη τμήματος Παιδικής χορωδίας ήταν ένα αίτημα των νέων της περιοχής, μέχρι το Μάρτιο του 2008, που πήρε «σάρκα και οστά» ως τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αγ. Θεοδώρων, ξεκινώντας τα πρώτα μαθήματα.

Το βασικότερο κίνητρο των ανθρώπων που προώθησαν και στηρίζουν τη λειτουργία αυτού του τμήματος είναι η αγάπη στο τραγούδι και μάλιστα το χορωδιακό.

Στα «πρώτα βήματα» δώσανε το «παρών» παιδιά και νέοι από 7 μέχρι 17 ετών και ήταν οι : Αλίαι Γκέντα, Τζοάννα Ανίτση Παναγιώτα, Βαλσαμάκης Σούλης, Βαλσαμάκη Στεφανία, Βαρουξή Αγγελική, Γεωργίου Εύη, Γεωργίου Χαρά, Ευθυμίου Σταυρούλα, Καρακώστα Αγγελική, Κολοβού Ρούλα, Κολοβού Χρύσα, Μαργαρίτη Σταματίνα, Μενελάου Μαρίνα, Μπινιάρη Αγορίτσα, Νικολάου Ιωάννα, Νικολάου Θεοδώρα, Ντούνης Αλέξανδρος, Ντούνη Χριστίνα, Παντής Χρήστος, Τζίμα Ανδριανή, Τζίμα Ιωάννα, Τόμπρου Αναστασία, Τόμπρος Βασίλης, Τσίκου Ασπασία, Τσίκου Γεωργία.

Όπως είναι φυσικό, με τον καιρό, η Χορωδία ανανεώνεται, αφού προσέρχονται νέα μέλη, όπως Ντόβας Αλέξανδρος, Πιπέρου Μαρία, Ευθυμίου Όλγα, Γούναρη Αναστασία, Κοσουβάκη Ελένη, Σακούλης Δημήτρης, Μπερδελήμα Αλέξανδρος, Μπερδελήμα Σπύρος, Φουρθιώτης Μένιος, Αλιάι Κριστιάν, Αλιάι Γκέρι, Στρατούρη Μαρία, Στρατούρη Νατάσα, Δρίτσα Μαρία, Δρίτσα Σοφία, Λεστάκη Χριστίνα, Αφμάτι Ρετζίνα, Αφμάτι Ελίσα, Μουρτζούκας Δημήτρης, Μουρούτσου Χριστίνα – Γαλανή, Βερονίκη Όλγα, Βερονίκης Γεράσιμος, Αγκάσι Ελένη, Αγκάσι Μαρσιέλα, Καγιαλής Γιώργος, Καγιαλής Οδυσσέας, Μαρούγκα Κατερίνα, Θεοδοσάκη Κυριακή.

Στην πλειοψηφία τους οι νέοι αυτοί έρχονται για πρώτη φορά σ’ επαφή με την ποιοτική μουσική, συμμετέχοντας ενεργά στην απόδοση χορωδιακού τραγουδιού.

Το ρεπερτόριο απαρτίζεται από παραδοσιακά, παιδικά, εποχιακά, έντεχνα, αλλά και κάθε είδους και στυλ τραγουδιού, με γνώμονα την ποιότητά του, ή την παιδαγωγική του αξία.

 

Το πλάνο της διδασκαλίας περιλαμβάνει:

 

1) Φωνητική προετοιμασία και εκπαίδευση.
2) Ορθοφωνία στίχου.
3) Σύντομη ανάλυση (όσον αφορά το στίχο, τη μελωδία. Την έκταση φωνών, το επίπεδο δυσκολίας)
4) Ακροάσεις χορωδιακών έργων από Παιδικές και Νεανικές χορωδίες.
5) Μαθήματα θεωρίας της Μουσικής, μουσική ανάγνωση (solfege), μουσική ορθογραφία (di tee – κυρίως μέσα   από μουσικά παιχνίδια), και
6) βασικά μαθήματα πιάνου, για αυτούς που ενδιαφέρονται περισσότερο να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο του χορωδιακού τραγουδιού.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Κέντρου, παιδιά και νέοι πετυχαίνουν πολλά – χρήσιμα εφόδια για την μελλοντική τους ζωή ως ενήλικες. Σημαντικότερα απ’ αυτά είναι οι γνώσεις που παίρνουν μέσα από μια διαδικασία που τους προσφέρει χαρά, διασκέδαση, απόλαυση.

Παράλληλα τονώνεται η ευαισθητοποίηση στην επικοινωνία, τη συνεργασία, την κοινωνικοποίηση. Με αφορμή τη μάθηση ενισχύεται το αίσθημα της φιλίας και συναδελφοσύνης μεταξύ των νέων. Είναι ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης. Η ενασχόληση με την τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού αποτελεί ευχαρίστηση και συμβάλλει ενεργά στην αισθητική καλλιέργεια.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η ομαδική εκπαίδευση, έχει θετικότατα αποτελέσματα στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας, συνυπευθυνότητας, πειθαρχίας, αίσθησης συγχρονισμού, δημιουργία άμιλλας, κλίματος εμπιστοσύνης και θάρρους.

Διευθύντρια της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας είναι η Κωνσταντία Μελέτη, διπλωματούχος καθηγήτρια Πιάνου και Ανωτέρων Θεωρητικών, καθηγήτρια του Ελληνικού Ωδείου και του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Χορωδιών, με διδακτική εμπειρία 22 ετών.

Η Παιδική – Νεανική Χορωδία έκανε την πρώτη της εμφάνιση τον Ιούνιο του 2008 (παρά τη μικρή της ηλικία) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Το Δεκέμβριο του 2008 συμμετείχε στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, καθώς και σε δεύτερη συναυλιά αφιερωμένη στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Επίσης τραγούδησε στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων την παραμονή των Χριστουγέννων, συμβάλλοντας στο κλίμα των ημερών. Το Φεβρουάριο του 2009 προσκλήθηκε να τραγουδήσει σε εκδήλωση του Ε.Ε.Σ.

Το Μάρτιο τραγούδησε σε εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, κατόπιν προσκλήσεως από το Κ.Α.Π.Η. Αγ. Θεοδώρων, Επίσης προσκλήθηκε απ’ το Σύλλογο Γυναικών Αγίων Θεοδώρων σε μια βραδιά αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας, όπου συγκίνησε τους ακροατές ερμηνεύοντας ανάλογα τραγούδια. Τα παιδιά πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη για ακρόαση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της «Χ.Ο.Ν.» (Χορωδία – Ορχήστρα Νέων), στην Αθήνα.

Τον Ιούλιο του 2009 συμμετείχε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίων Θεοδώρων, αποσπώντας το θαυμασμό των ακροατών.

Χρόνο με το χρόνο η Παιδική – Νεανική Χορωδία Αγίων Θεοδώρων εξελίσσεται, προοδεύει και στοχεύει όχι μόνο να τραγουδήσει σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα αλλά και να φιλοξενήσει κάποια στιγμή ανάλογες Χορωδιακές Συναντήσεις στους Αγίους Θεοδώρους.

Με αυτό τον τρόπο γίνονται πράξη επιδιώξεις όπως, η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση, η φιλία και η συναδέλφοση των νέων ανθρώπων όχι μόνο στο στενό περιβάλλον αλλά ευρύτερα. Προτίθεται δε να συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χ.Ο.Ν., ένα θεσμό με κύρος στον οποίο συμμετέχουν οι καλύτερες Χορωδίες και με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικ