Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΔΕΗ: Πως θα φύγουν οι 500.000 καταναλωτές PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 09:59

 Τι αποκαλύπτει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ για την αλλαγή παρόχου ρεύματος - Πως θα γίνει η διαδικασία, ποιους αφορά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις - Πως η ΔΕΗ θα “πείσει” τους καταναλωτές ρεύματος να αλλάξουν εταιρεία παροχής

Σάλο έχει προκαλέσει το σχέδιο της ΔΕΗ με στόχο να φύγουν από την εταιρεία 500.000 καταναλωτές και μάλιστα υποχρεωτικά.

Η αλλαγή παρόχου, όπως αποκαλύπτει υψηλόβαθμος παράγοντας της εταιρείας είναι μια πρόταση από παλιά.

Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία θυγατρικής στην οποία η επιχείρηση θα «εισφερθεί» πελατολόγιο που αντιστοιχεί στο 7% της αγοράς, δηλαδή περίπου 500.000 πελάτες.

Όπως αποκάλυψε ο υψηλόβαθμος παράγοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ προϋπόθεση για να υλοποιηθεί η πρόταση είναι να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση η οποία θα εγκριθεί ακι από τους δανειστές.ΔΕΗ καταναλωτές

Πόσο υποχρεωτική είναι η αλλαγή παρόχου
Η πρόταση αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω για μισό εκατομμύριο καταναλωτές.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και το βασικότερο όλων εάν ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να αλλάξει εταιρεία.
Η πηγή που το ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτηρίζει υψηλόβαθμο παράγοντα αλλά δεν κατονομάζει λέει επί της ουσίας ότι η αλλαγή παρόχου δεν θα είναι υποχρεωτική.
Για την ακρίβεια η πηγή αναφέρει ότι οι πελάτες που θα επιλεγούν (από τη μικρή και μεσαία τάση) για να αλλάξουν πάροχο πρώτα θα ενημερωθούν με επιστολή από τη επιχείρηση.
Θα τους δοθεί χρονική προθεσμία για να απαντήσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία.
Παράλληλα φαίνεται ότι θα δοθούν κίνητρα αποχώρησης, όπως χαμηλότερη τιμή ρεύματος.
Τέλος εξετάζεται το ενδεχόμενο για μειοψηφική συμμετοχή της δημόσιας επιχείρησης στο εταιρικό σχήμα, εφόσον το ζητήσει η αγορά.
newsit.gr