LiveRadio
Τίτλοι Ειδήσεων
- Προεδρικό Διάταγμα για παράταση μαθημάτων σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη
- ΟΑΕΔ: 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους
- ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΙΣΣΙΩΝ
- Ψάρια με υδράργυρο στη Μεσόγειο!
- ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!
- Ψήφισαν σχέδιο έκτακτης ανάγκης εν όψει σοβαρών ταραχών!
- Διαγραφή ΑΦΜ για όσους χρωστούν στο Δημόσιο
- 25 ευρώ το εισιτήριο νοσηλείας στα νοσοκομεία!
- Υπό κατάληψη 13 σχολεία σε Μεσσηνία,Τρίπολη και Κορινθία
- Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας
- Πώς θα γίνονται όλες οι πληρωμές προς το δημόσιο
- Ετοιμάζονται (;) προεκλογικές ''κορδέλες'' !...στους Αγίους Θεοδώρους
- Καταδίκη για τον πατέρα που έκλεψε μαρκαδόρους!
- Από σήμερα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα - Τί πρέπει να κάνουν
- Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Θεοδώρων υπό κατάληψη
- Χαράτσι 35 ευρώ σε 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
- Μάθετε πώς θα…κόψετε 73 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ
- Προσφορά Αγάπης στους Αγίους Θεοδώρους
- Πιτσιρικάδες στα Ιωάννινα μπροστά σε θησαυρό...
- Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Έλληνες χωρίς υγειονομική κάλυψη
- Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
- Την Κυριακή υποδεχόμαστε «επισήμως» το φθινόπωρο
- 20 χρόνια έκλεισε η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα
- Δείτε πως φτιάχνονται αυτά που τρώμε καθημερινά…
- 7 ισχυρά παυσίπονα που έχουμε... στην κουζίνα μας
- Προσαγωγές και συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο
- Kατάπιαν ποντικοφάρμακο σε παιδικό σταθμό ...
- Οποιος θέλει να αυτοϊκανοποιηθεί δημόσια έχει το ελεύθερο
- Βιολογικό Αγ. Θεοδώρων:Θα πληρώσουμε πρόστιμο...θα λειτουργήσει;
- Τα 20 πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στους άλλους
| Χαράτσι 35 ευρώ σε 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων |
|
|
|
Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του '90.
Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και "καίει" ιδιαίτερα την τρόικα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία.
Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.
Οι περιοχές του αναδρομικού κτηματόσημου
Οι ιδιοκτήτες που θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημο είναι όσοι κατείχαν τα 6,7 εκατ. δικαιώματα των 3,6 εκατομμύρια ιδιοκτησιών που βρίσκονται στις 342 περιοχές και που εντάχθηκαν στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα του κτηματολογίου γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '90, από τους οποίους ουδέποτε ζητήθηκε να πληρώσουν τα τέλη που τους αναλογούν.
Πρόκειται για μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα, η Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, η Χαλκίδα, η Καλαμάτα και τα Τρίκαλα, αλλά και για μεγάλους δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπως το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, η Νέα Σμύρνη, η Νίκαια, η Καλαμαριά κ.ά.
Τα πρώτα προγράμματα έγιναν με κοινοτικά κονδύλια και δεν προβλεπόταν τότε οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών.
Αυτή προβλέφθηκε με τον νόμο Σουφλιά, το 2007, μετά την απόφαση της Ε.Ε. για "πάγωμα" της χρηματοδότησης του Κτηματολογίου.
Προβλέφθηκε ακόμα η αναδρομική καταβολή του τέλους και από όσους κτηματογραφήθηκαν στα πρώτα προγράμματα, κάτι που ουδέποτε έγινε.
"Ο νόμος ισχύει. Είναι υποχρεωτική η είσπραξη των τελών", ανέφερε στη Real News πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και θα ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων.
Άλλωστε μέχρι το τέλος της χρονιάς το Κτηματολόγιο μετατρέπεται σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή: Real News
| Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2013 18:16 |
|
Ένα ακόμα χαράτσι έρχεται να επιβαρύνει από τις αρχές του 2014 πάνω από δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα. |



.jpg)


.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)

.jpg)


