Τίτλοι Ειδήσεων

 

Κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, απάτες με ασφαλιστικές και «ποντίκια» PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 05 Απρίλιος 2021 08:32

alt  Το μεγάλο κόλπο για να θησαυρίζουν νόμιζαν ότι είχαν εφεύρει τα μέλη κυκλώματος, που εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα Αθηνών, με αφορμή τη δήλωση κλοπής μίας πολυτελούς Bentley από το χώρο στάθμευσης του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Μανώλης Ασαριώτης-huffingtonpost.gr

 

Το συγκεκριμένο πανάκριβο όχημα είχε μείνει –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές- απούλητο για τρία χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων το μεταβίβασε σε γυναικολόγο - πολιτευτή της Δυτικής Αττικής και ύστερα από τρεις μήνες εκείνος το στάθμευσε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει στην Αλβανία, για ιατρικούς λόγους. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, όμως, και ο γιατρός ανήκει στο κύκλωμα.

 

Κατά την απουσία του, ένας υπήκοος Βουλγαρίας άρπαξε την Bentley, την οδήγησε σε χώρο της εταιρείας στη Μεταμόρφωση, όπου με τη βοήθεια άλλων μελών την αποσυναρμολόγησαν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κουφάρι του αυτοκινήτου σε έναν δρόμο, προκειμένου να το εντοπίσουν οι αστυνομικοί, όπως και έγινε.

 

Ο γυναικολόγος είχε καταγγείλει την κλοπή του οχήματος και η ασφαλιστική εταιρεία τον αποζημίωσε, για μερική κλοπή μεν αλλά με πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, λόγω της αξίας της Bentley.

 

Εικόνες από τον χώρο με το «κουφάρι» της
HUFFPOST GREECE
Εικόνες από τον χώρο με το «κουφάρι» της Bentley

 

Τα στελέχη της Ασφάλειας του Αεροδρομίου, στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν την κλοπή συνέλεξαν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ και της Αττικής Οδού και έτσι έφθασαν στον χώρο αποσυναρμολόγησης της Μεταμόρφωσης.

Κατέγραψαν και τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών του κυκλώματος, στις οποίες τα άκουσαν να αποκαλούν «ποντίκια» τους αστυνομικούς, όταν νόμιζαν ότι παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Εκεί βρήκαν τμήματα της Bentley, ενώ φαίνεται πως τα μέλη του κυκλώματος είχαν κάνει το ίδιο κόλπο με μία Porsche Cayenne και με ένα Dodge Viper. Στην εταιρεία, που έχει έδρα στα βόρεια προάστια, βρήκαν 122 αυτοκίνητα από τα οποία τα περισσότερα πολυτελή, και ξεκίνησαν έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι νόμιμα ή όχι.

Φέρονται ήδη να έχουν εισπράξει αποζημίωση 80.000 ευρώ, ενώ εκκρεμεί και μία δεύτερη 100.000 ευρώ.

 

Ο,τι απέμεινε από μία
HUFFPOST GREECE
Ο,τι απέμεινε από μία Πόρσε.

 

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας θεωρείται από τους αστυνομικούς μεγάλος απατεώνας, καθώς εμφανιζόταν και σε διαδικτυακές εκπομπές δίνοντας συμβουλές σε κατόχους αυτοκινήτων για να αποφεύγουν τις κλοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταδικαστεί για απάτες και έχει αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, για αυτό και στα χαρτιά ιδιοκτήτρια φαίνεται η σύζυγός του, η οποία και συνελήφθη μαζί με τον άντρα της, τον γυναικολόγο και ακόμα τρία άτομα.

Τα στελέχη της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς καταγγελίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί πρόληψης και, καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί όπλων και τους οδήγησαν στον Εισαγγελέα.