Τίτλοι Ειδήσεων

 


 

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων... PDF Εκτύπωση E-mail

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας είχε επισκεφθεί τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων. Οπως είπε, "χρειάζεται συνεχής και εμφανής παρουσία της Τροχαίας στον δρόμο για την πρόληψη και όχι το σύστημα "ενέδρα", δηλαδή κρυμμένοι αστυνομικοί και περιπολικό πίσω από τους θάμνους ή μετά από στροφές με σκοπό την εκ των υστέρων τιμωρία. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον τηρήσουμε με συνέπεια και συνέχεια".

Ο υπουργός είχε αναφερθεί και στη μεγάλη μάστιγα, τα τροχαία δυστυχήματα, λέγοντας σχετικά:

"Πίσω από αριθμούς και στατιστικά στοιχεία το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων είναι πιο σύνθετο. Εχουμε θρηνήσει πολλά θύματα, έχουμε χάσει πολλούς νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων δυστυχώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή νοοτροπία και τη δική μας άσχημη συμπεριφορά. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας".

Από την πλευρά της τροχαίας συστήνεται, εκτός από το αυτονόητο, την τήρηση δηλαδή του ΚΟΚ, οι οδηγοί να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου και τις καιρικές συνθήκες, να σέβονται τα όρια ταχύτητας, τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων, να φορούν πάντα ζώνη ασφαλείας ακόμη και για μικρές αποστάσεις, να τοποθετούν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να τους φορούν ζώνες ασφαλείας και σε περίπτωση που είναι οδηγοί ή συνεπιβάτες μοτοσικλέτας να φορούν πάντα κράνος.

Σάββατο, 02 Αύγουστος 2014 09:27

 

news247 
 

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία στο οδικό δίκτυο της χώρας αφού από σήμερα Σάββατο αλλά και για όλη τη διάρκεια του διήμερου καθώς, όπως εκτιμάται, αναχωρεί το πρώτο μεγάλο κύμα των εκδρομέων.