Τίτλοι Ειδήσεων

Ο Γιώργος Πετρίτσης για το νέο ΓΠΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 20:50

Θεωρώ εντελώς άστοχη και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο την ανακοίνωση του Δημάρχου σε ότι έχει να κάνει με την θετική γνωμοδότηση του ΓΠΣ από το Δημοτικό συμβούλιο στις 9-4-14 ,αφού το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσωπικά δεν επιτρέπω σε κανέναν, να με αποκαλεί μικρόψυχο, δηλαδή έναν άνθρωπο ευτελή και ποταπό.
Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι θέση ευθύνης, έναντι των συμπολιτών μου και αυτό το απέδειξα και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όταν πολλές προτάσεις μου, έγιναν ομόφωνα δέκτες, τόσο από τα μέλη της επιτροπής όσο και από τους μελετητές.
Ζήτησα να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο από τους μελετητές και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου ,εξαίροντας μάλιστα πολλές φορές την σημαντική προσπάθεια που είχε καταβάλλει η συγκεκριμένη μελετητική ομάδα για την ολοκλήρωση του ΓΠΣ.
Θεώρησα όμως σκόπιμο, την μικρή χρονικά αναβολή της απόφασης, μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα, ώστε να μπορέσουμε να μελετήσουμε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι τους νέους επικαιροποιημένους χάρτες, 18 τον αριθμό που περιλαμβάνουν όλη την επικράτεια του πρώην Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας
( από την Μαυρολίμνη μέχρι τον Καβο και τον Αγιο Χαράλαμπο ),αλλά και το τεύχος της μελέτης που αριθμούσε πάνω από 150 σελίδες .
Η ολιγοήμερη αυτή αναβολή εκτίμησα ότι ήταν απαραίτητη αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελικά σχέδια και το τεύχος της μελέτης, ήλθαν στην τεχνική υπηρεσία του
Δήμου, ανήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 10 περίπου ώρες, πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και που περιελάμβαναν δεκάδες αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό .
Αν θεωρεί κάποιος, ότι μέσα σε 10 ώρες μπορεί να μελετήσει υπεύθυνα 18 χάρτες και ένα τεύχος 150 σελίδων για ένα θέμα που καθορίζει την πορεία του Δήμου για τα επόμενα χρόνια, είναι βαθύτατα γελασμένος και σίγουρα όχι υπεύθυνος για
να διαχειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα .
Ακούστηκαν δε φωνές από την πλειοψηφία, ότι έχουν μελετήσει το θέμα και είναι απόλυτα ενήμεροι για όλες τις αλλαγές που είχαν γίνει, αλλά από την πολύωρη συζήτηση του θέματος δεν άνοιξαν ούτε μια φορά το στόμα τους .
Τι σου είναι τελικά η γνώση , μεγάλο πράγμα !!!
Μην ξεχνάει κανείς, ότι τα μνημόνια ψηφίστηκαν από ανθρώπους που δεν τα διάβασαν αλλά καθόρισαν αρνητικά την πορεία των Ελλήνων πολιτών για πολλά πολλά χρόνια .
Αν η ολιγοήμερη αναβολή που ζητήθηκε εκ μέρους μου, θεωρήθηκε εκ μέρους σας μικροψυχία, εγώ την θεωρώ στάση ευθύνης για ένα θέμα ύψιστης σημασίας για τον τόπο μου.

Γιώργος Π. Πετρίτσης
Πολιτκός μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος