Τίτλοι Ειδήσεων

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ( ΕΠ) PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 11:29

alt  Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ( ΕΠ) συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αναφέρεται δηλαδή τόσο στις αναγκαίες υποδομές και τις τοπικές επενδύσεις, όσο και στη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, στο πλαίσιο του γενικότερου περιβάλλοντος στο οποίο δρουν, με άξονα τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών.

Σκοπός του ΕΠ είναι η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης αλλά και της ανάπτυξης του Δήμου ως Οργανισμού. Ειδικότερα, οι επιμέρους στόχοι του περιλαμβάνουν:
Την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής,
Τη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της περιοχής του
Τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης
Την εσωτερική ανάπτυξη του Δήμου ως οργανισμού

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο Στάδια:
Στάδιο Α’: Στρατηγικός Σχεδιασμός

Κατά το στάδιο αυτό (Φάση Α’) αναλύεται το εξωτερικό και το εσωτερικό περιβάλλον του Δήμου και εντοπίζονται τα πλεονεκτήματα, οι αδυναμίες και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους. Πραγματοποιείται αξιολόγηση εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, καθορίζονται οι Άξονες, τα Μέτρα και οι Στόχοι καθώς και το όραμα, η Στρατηγική και οι προοπτικές Ανάπτυξης του Δήμου
Στάδιο Β’: Επιχειρησιακός Σχεδιασμός

Στη φάση αυτή εξειδικεύονται οι Άξονες, τα Μέτρα και οι Στόχοι της ΦΑΣΗΣ Α΄ σε ομαδοποιημένα έργα και παρεμβάσειςΜε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η Α φάση του Ε.Π και ο Δήμος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς καθώς και όλους τους πολίτες του Δήμου να καταθέσουν τις προτάσεις επί του Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους
Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου στη θέση στην οποία υπάρχουν αναρτημένα ,το πλήρες κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και μια πιο συνοπτική παρουσίασή του μέσω διαφανειών
Μέσω της πλατφόρμας novoville
Με απ` ευθείας κατάθεση προτάσεων στα mail :

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Με απ` ευθείας κατάθεση προτάσεων στο γραφείο πρωτόκολλο του Δήμου ( υπόγειο Δημαρχείου Λουτρακίου )

Εκτός από την ιστοσελίδα του Δήμου, το πλήρες κείμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και η συνοπτική παρουσίασή του μέσω διαφανειών μπορεί να ζητηθεί ,σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, στα mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. καθώς και στο τηλέφωνο 2744360140 ( Δ/νση Προγραμματισμού ,Αντωνίου Παναγιώτα)

Η συμμετοχή σας μας είναι πολύτιμη και σας ευχαριστούμε για αυτήν

10257408_10202927308895288_3943608557326329143_o

 

http://new.loutraki-agioitheodoroi.gr/