Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τελική ευθεία για τις αιτήσεις στο 3ο Φεστιβάλ Πελ/νήσου PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 06 Οκτώβριος 2012 08:00

alt Οι αιτήσεις για υποβολές ταινιών στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου CINE@ART-PIFF διαρκούν έως τις 22 Οκτωβρίου 2012. Ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από το 2010 και μετά μπορούν να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ CINE@ART - PIFF 2012, προϋπόθεση να αποτελούν πρεμιέρες για την περιοχή της  Πελοποννήσου.
 

ΡIFF 2012 Γενικές Κατηγορίες:

1.Ταινίες Μυθοπλασίας (διάρκεια έως 120 λεπτά)
2.Ταινίες Μικρού Μήκους (διάρκεια έως 20 λεπτά)
3.Ταινίες Animation  (διάρκεια έως 120 λεπτά)
4."Νόστιμον Ήμαρ"- Ταινίες Ελλήνων της διασποράς (διάρκεια έως 120 λεπτά)
5.Ανθρωπιστικές (διάρκεια έως 120 λεπτά)
6.Κωμικές Ταινίες (διάρκεια έως 120 λεπτά)
7.Ταινίες Χορού και Μουσικές ταινίες– Video Clips (διάρκεια έως 120 λεπτά)
8.Video Art (διάρκεια έως 60 λεπτά)
9.Παιδικές Ταινίες (διάρκεια έως 120 λεπτά)
 

ΡIFF 2012 Ειδικές Κατηγορίες:

1.Πανόραμα (Ταινίες εκτός συναγωνισμού)
2.Ταινίες για τα "Αρχιτεκτονικά Στοιχεία και τον αστικό χώρο". Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης αφορά τις "Γέφυρες και τον Αστικό Χώρο".
3."Μπορούμε" για ταινίες με/ από ανθρώπους με αναπηρία.
 

Η επίσημη αίτηση συμμετοχής θα σας αποσταλεί αφού συμπληρώσετε τα κενά στο πεδίο “Film Submission”. Θα ειδοποιηθείτε έως τις 30 Οκτωβρίου αν η ταινία σας έχει προεπιλεγεί και μέσα στο Νοέμβριο του 2012 αν η ταινία σας είναι στην λίστα με την επίσημη επιλογή των ταινιών. Παρακαλούμε υποβάλετε την ταινία σας online.
 

Λίγα Λόγια για  το Φεστιβάλ:

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στον συμβολισμό της "Γέφυρας" τόσο ως αρχιτεκτονικού στοιχείου, όσο και ως συνεκτικού κρίκου μεταξύ γεωγραφικών περιοχών.
 

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου και ευρέως κοινού που αποτελείται από τους σινεφίλ κατοίκους της Πελοποννήσου, που αποδείχθηκαν πολυπληθής και απαιτητική ομάδα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων διοργανώσεων (2008 και 2011), η φετινή διοργάνωση έχει οραματιστεί ειδικές, θεματικές ενότητες στο πρόγραμμά της. Καθώς η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες, μέρος των προβολών είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς και φέρει τον τίτλο "We can Do".
 

Το φεστιβάλ έχει την τιμή να παρουσιάσει την πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του μεγάλου δημιουργού Νίκου Κούνδουρου, "Το Πλοίο". Επιπλέον το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών που πραγματοποιούν την πρώτη προβολή τους στο φεστιβάλ. Μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής πρόκειται να διαγωνιστούν για το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ το «Χρυσό Πήγασο», κατόπιν ψηφοφορίας μιας διεθνώς καταξιωμένης κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από: Τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Σιδερά, τον βραβευμένο Ινδό παραγωγό Vivek Singhania και τον βραβευμένο Αυστριακό σκηνοθέτη Bernhard Kammel.
 

Bραβείο

Το έπαθλο του νικητή είναι ένα μοντέρνο γλυπτό, που αναπαριστά τον “Χρυσό Πήγασο” και έχει φιλοτεχνήσει ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος. Ο Πήγασος, στην αρχαιοελληνική μυθολογία θεωρούνταν  το άλογο των Μουσών που ίππευαν οι ποιητές και πετούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για τον λόγο αυτό, το βραβείο “Χρυσό Πήγασο” απονέμεται σε μία ταινία που διακρίνεται τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για τη δυνατότητά της να ταξιδεύει και να διακρίνεται σε άλλα  κινηματογραφικά φεστιβάλ.
 

Αφίσα

Η επίσημη αφίσα του φεστιβάλ επιλέχθηκε από διαγωνισμό που έγινε στην Global Arts Studios, και δημιουργήθηκε από τον σπουδαστή Θεόδωρο Βλαχόπουλο.