Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 09 Μάιος 2013 15:47

 Ο Δήμαρχος Κορινθιών Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βασίλειος Σαμαράς και ο συντονιστής του Φεστιβάλ  Παύλος Καράγιωργας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κορίνθου,  την Πέμπτη το πρωί, 09-05-2013, με επίκεντρο την διοργάνωση του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου  (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), στις 12-13-και 14 Μαΐου του 2013.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων  εξήρε τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά των  συντελεστών της εκδήλωσης για την  διοργάνωση του Φεστιβάλ που έγινε θεσμός για την Κόρινθο αφού την αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή.
Επεσήμανε ότι το Φεστιβάλ δεν είναι διαγωνιστικό αλλά πραγματοποιείται για να εκφράσει τις ανησυχίες των παιδιών που παρότι γίνεται εν μέσω  δύσκολων συγκυριών, οι μαθητές βρήκαν τον χρόνο και αφιέρωσαν  τον πολύτιμο χρόνο τους για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του Φεστιβάλ. 
Οι εκδηλώσεις αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά στην παιδεία τους,  βοηθούν τα παιδιά να ολοκληρωθούν σαν προσωπικότητες  και αυτά με την σειρά τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας μια όαση πολιτισμού και μια ευχάριστη διέξοδο από την καθημερινότητα.
Ο Δήμαρχος κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία, ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους όσους συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς και  επωνύμως, τον Διευθυντή της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Σαμαρά και τον συνδημότη μας κ. Καράγιωργα.
Στην εκδήλωση, που η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ώρα έναρξης 8 μ.μ., θα συμμετέχουν κατά σειρά παρουσίασης, το ΕΠΑ-Σ Λουτρακίου με το έργο «Μπαμπάδες με Ρούμι» των Μ. Ρέππα & Θαν. Παπαθανασίου, το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου με το έργο ομαδικής συγγραφής «Η εφηβεία δεν είναι μόνο ακμή»  και το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου με το έργο «ANNY» των Th.Mochan,  Ch. Sirouse   και  Martin Chamin.