LiveRadio
Τίτλοι Ειδήσεων
- Σαφάρι των Αρχών στην Πελοπόννησο με 42 συλλήψεις
- Αφαίρεση γαλάζιας σημαίας από 13 ελληνικές ακτές
- Έρχεται έκτιση ποινής κατ' οίκον και υπό παρακολούθηση
- Πώς θα φορολογηθούν τα εκτός σχεδίου
- Δίπλωμα οδήγησης με ηλεκτρονικό παράβολο
- Άρχισε η αποχώρηση των μελών του πληρώματος που είναι εγκλωβισμένο στο λιμάνι Κιάτου
- Πακέτο ο φόρος πολυτελείας με τα τέλη κυκλοφορίας
- «Βροχή» οι καταγγελίες για το Facebook
- 17 λόγοι που το σεξ κάνει καλό στην υγεία
- Σαββατοκύριακο με συννεφιά και πτώση θερμοκρασίας
- Ποδηλατικό ραντεβού στο 4ο Athens Bike Festival
- Καταργούνται οι πληρωμές με μετρητά. Πλέον μόνο με κάρτα ή με επιταγή θα πληρώνουν τις οφειλές τους
- 3.500.000 Έλληνες έτοιμοι για τη φυλακή
- Η αυτοκρατορία του Φόβου
- Σήμα στα προσυσκευασμένα και χύμα τρόφιμα
- Τηλεφωνούσαν σε... μέντιουμ από το νοσοκομείο Ρίου - 67.000 ευρώ ο λογαριασμός!!!
- Τι συζητάνε οι γυναίκες όταν μιλάνε για σεξ;
- Απελευθέρωση τιμών στα ΚΤΕΟ
- Τα έξι κριτήρια για να βγείτε στη σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση αλλαντικού με σαλμονέλα
- National Geographic: Χωρίς Θεσσαλονίκη, νησιά και Πελοπόννησο αν...
- Έρχονται υπερκαταιγίδες που θα σαρώσουν τη χώρα
- Δεν κόβεις απόδειξη?...την έκατσες την βάρκα!
- Ακίνητα: Ποιοι δεν θα πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο
- ''Ο ΜΙΤΕ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ''
- Όταν όλος ο κόσμος μετατρέπεται σε ψηφιακά δεδομένα
- Προς παράταση η υποβολή του Ε9
- Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο
- Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 1o και 2o Δημοτικό Αγ, Θεοδώρων
- Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Θεοδώρων
| Προς μερική απελευθέρωση στα ενοίκια της επαγγελματικής στέγης |
|
|
|
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Το Έθνος", η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να εκδοθεί πόρισμα μέσα από ειδική επιτροπή, καταλήγει στο να μην απελευθερωθεί πλήρως η αγορά των ενοικίων στην επαγγελματική στέγη.
Η πλειοψηφία των μελών, υπουργείο Ανάπτυξης, έμποροι, αλυσίδες λιανικού εμπορίου, καθώς και το ΠΑΣΟΚ, επιλέγουν το ιταλικό μοντέλο.
Έτσι, από το σημερινό καθεστώς που ισχύει και προβλέπει τη 12ετή προστασία των ενοικιαστών με δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων για άλλα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση και οι φορείς θέλουν η ελληνική αγορά να μεταβεί στην εξαετή διάρκεια με δικαίωμα επέκτασης των συμβολαίων για άλλα έξι χρόνια.
Το "6+6", σύμφωνα με τις προτάσεις των μελών της επιτροπής, θα ισχύει για όσα μισθωτήρια συμβόλαια συνάπτονται από εδώ και πέρα. Για την ακρίβεια, για τα νέα.
Για τις τρέχουσες συμβάσεις ενοικίων ισχύει ό,τι προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος, δηλαδή η 12ετία ή 16ετία. Δηλαδή, η διάρκειά τους ορίζεται με βάση τον εναπομείναντα χρόνο μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.
Η ειδική επιτροπή αναμένεται να έχει έτοιμο το πόρισμα για τις προτεινόμενες αλλαγές στις 15 Σεπτεμβρίου.
"Κερδισμένοι από την ρύθμιση αυτή θα είναι οι ιδιοκτήτες τους, οι ενοικιαστές τους, αλλά και οι παλαιοί έμποροι που θα δουν τα γειτονικά άδεια καταστήματα, να ξανανοίγουν. Δηλαδή, κερδισμένη θα είναι όλη η κοινωνία μας", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς.
Σημειώνεται ότι και η τρόικα στην προηγούμενη επίσκεψή της στην Αθήνα είχε ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση του καθεστώτος, επικαλούμενη την επενδυτική διάθεση ξένων funds, αλλά και ιδιωτών στην επαγγελματική στέγη της χώρας μας.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι όσοι λιγότερα είναι τα εμπόδια, τόσο πιο άνετη θα είναι η έλευση επενδύσεων.
| Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2013 17:19 |
|
Σε μερική απελευθέρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις μισθώσεις των επαγγελματικών και εμπορικών ακινήτων οδηγούν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες και τους εμπόρους - ενοικιαστές καταστημάτων και γραφείων. |



.jpg)


.jpg)
.jpg)
.jpg)
(1).jpg)

.jpg)


