Τίτλοι Ειδήσεων
- Μαχαίρωσε τον γείτονα γιατί είχε δυνατά τη μουσική!
- 13 νεκροί και 500 τραυματίες μόνο τον Φεβρουάριο στην Αττική!
- Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δ. Λουτρακίου– Αγ.Θεοδώρων.
- Λουτράκι: Ποιός θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ.;
- Συντάξεις: Μείωση ως και 300 ευρώ για όσους παίρνουν από 1.000 ευρώ και πάνω
- Κόντρα Μουζάκη - Σακελλαρίου για τα 15.000 ευρώ που δόθηκαν για το καρναβάλι των Αγίων Θεοδώρων
- ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ! 48χρονος έπεσε στον Ισθμό
- ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ :ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ & ΝΕΑΝΙΔΩΝ
- Αργολίδα: Κινδύνευσαν σπίτια από φωτιά στη Νέα Κίο(video)
- Ψεύτικες ειδήσεις: Η κερδοφόρος παραπληροφόρηση της εποχής
- Ως το «καλύτερο εμφιαλωμένο νερό του κόσμου» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη
- Νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκε οδηγός ταξί
- Τέλη κυκλοφορίας: Ξεχάστε όσα ξέρατε, αλλάζουν όλα
- Δείτε όσα κατέγραψε η κάμερα του loutrakiblog.gr, από το Καρναβάλι Λουτρακίου 2017
- Άγιοι Θεόδωροι:Καρναβάλι 2017(VIDEO)
| ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ |
|
|
|
Χτες το πρωί, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στη Θεσσαλονίκη, προτάσσοντας μεταξύ άλλων την άμεση αναβάθμιση της Δημόσιας Σχολής Τυφλών Β.Ε., να λειτουργήσει δωρεάν η σχολή τηλεφωνητών όπως επίσης και το τμήμα εκμάθησης της γραφής Μπράιγ για τους φοιτητές, την αποπεράτωση, στελέχωση και λειτουργία του Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του Δεκέμβρη.
Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο φορείς σημειώνουν ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των αναπήρων και των οικογενειών τους, συνολικά των εργαζομένων, όπως μαρτυρούν τα τεράστια βήματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και ο τεράστιος πλούτος που παράγεται στη χώρα μας, από τη δουλειά των εργαζομένων». Ομως, «αυτός ο πλούτος σαν αποτέλεσμα της ανάπτυξης που υπηρετούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σήμερα, της ΝΔ χτες, πηγαίνει όλο και σε πιο λίγα χέρια ενώ οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας υπηρετούν αυτή τη συγκέντρωση του πλούτου, αυτή την ανάπτυξη».
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής - τονίζουν - δε μπορούν να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, τα προβλήματα των αναπήρων. Ξεκαθαρίζουν ότι δε συμβιβάζονται η εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας και η προστασία της υγείας του ελληνικού λαού με πολιτική πρόληψης της αναπηρίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανάπτυξης, ξεκαθαρίζουν, «η χώρα έχει μετατραπεί σε χώρα παραγωγής αναπήρων»: Πάνω από 185.00 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες ήταν και είναι εκτός Ειδικής Αγωγής, πάνω απ' το 90% των ικανών προς εργασία αναπήρων μαραζώνουν στην ανεργία, οι γονείς οδηγούνται στην απόγνωση αφού αναγκάζονται να πληρώνουν άγρια χαράτσια για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών τους, η δε φιλανθρωπία και ο εθελοντισμός των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι στην ημερήσια διάταξη.
Υπογραμμίζουν ότι οι κυβερνήσεις «πουλάνε» κοινωνική αλληλεγγύη με τα επιδόματα ελεημοσύνης, ενώ την ίδια ώρα προωθούν την κάρτα αναπηρίας ή λειτουργικότητας, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα βασικό εργαλείο που υπαγορεύεται από την ΕΕ για παραπέρα περικοπές στις ήδη χαμηλές παροχές και πάνω απ' όλα το μέσο για το χτύπημα του θεσμού των αναπηρικών συντάξεων. Οι φορείς καταγγέλλουν την τακτική της συμμετοχής σε «διαλόγους» που απλά επικυρώνουν την προαποφασισμένη αντιαναπηρική πολιτική, τακτική που ακολουθεί και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, και καλούν σε αγώνα για: Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, ενιαία δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να σταματήσει τώρα κάθε πληρωμή για φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, θεραπείες των αναπήρων. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα Ιδρύματα και Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Δουλειά για όλους με δικαιώματα. Δημιουργία δημόσιου δικτύου προστατευόμενων εργαστηρίων, δημόσιων κέντρων στήριξης των βαριά αναπήρων και των οικογενειών τους. Μετατροπή των επιδομάτων σε κοινωνική σύνταξη και επέκταση σε κατηγορίες που σήμερα δεν παίρνουν, 700 ευρώ για εργαζόμενους - συνταξιούχους και 1.120 για άνεργους, ανίκανους προς εργασία, ανασφάλιστους. Εκδημοκρατισμό του αναπηρικού συνδικαλιστικού κινήματος, κ.ά.
Να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν στο Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας ζητά με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι τα ειδικά σχολεία (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο) στεγάζονται σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια.
«Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις είναι απαράδεκτη», σημειώνει και, καταγγέλλοντας τις ευθύνες που έχουν οι φορείς της ΤΑ στηρίζοντας την κυρίαρχη πολιτική, ζητά να σταματήσει το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» μεταξύ στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη χωροθέτηση του νέου ειδικού σχολείου. Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο) για τα παιδιά όλης της περιφέρειας, ηλικίας 4 έως και 15 χρόνων.
RIZOSPASTIS.GR
| Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2009 16:16 |
|
Sτην Ομόνοια, στις 6 μ.μ., δίνουν ραντεβού η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων για να τιμηθεί αγωνιστικά η σημερινή μέρα «Αντεπίθεση τώρα. Καμία περίοδο χάριτος στη νέα κυβέρνηση με την παλιά πολιτική», επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, που καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με την οποία τιμάται αγωνιστικά η σημερινή μέρα, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 μ.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. |

.jpg)


(1).jpg)


