Διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πόσο υποκριτική και ανάξια είναι η κοινωνία που ζούμε PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 21:48

alt Γράφει ο :

Babis Vionis

Τελικά με αφορμή το έγκλημα του 14χρονου στον συγχωριανό και συμμαθητή του διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πόσο υποκριτική και ανάξια είναι η κοινωνία που ζούμε.Η δουλειά του δασκάλου-καθηγητή παιδαγωγού είναι παρα πολύ σπουδαία και για να εργαστεί κάποιος με τα παιδιά θα έπρεπε να συγκεντρώνει και κάποιες άλλες αρετές εκτός από ένα πτυχίο.

Εχοντας προσωπική εμπειρία από σχολική βία και εκφοβισμό στο δικό μου παιδί αλλά και από παιδιά κοντινών μου ανθρώπων η αντιμετώπιση των υπευθύνων για την μόρφωση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας εντός του ωραρίου εργασίας τους ήταν : " Και τι θέλετε να κάνω εγώ? Βρείτε τους γονείς του παιδιού και συζητείστε το ". Ακρως "επαγγελματική"-δημοσιουπαλληλική απάντηση , δεν νομίζετε? Αρα λοιπόν ή πρέπει να πεις στο παιδί σου :

Οταν σε ξαναπειράξει βούλωσε του και τα δύο μάτια" ή "Κάνε πίσω, θα καταλάβει,κάνε υπομονή, είσαστε συμμαθητές" με αποτέλεσμα το παιδί να καταπιέζεται,να εκφοβίζεται και ενδόμυχα να εισπράττει ότι δεν μπορεί να είναι προστατευμένο από το περιβάλλον που θα έπρεπε να τηρούνται κανόνες και συμπεριφορές και όχι μόνο επίτευξη βαθμολογιών για καύχηση των γονιών.

Αρα καταλαβαίνει ότι στην κοινωνία ισχύει ο νόμος της ζούγκλας,του λαμόγιου,του καταφερτζή ,του κουτοπόνηρου.Ολοι τώρα ως γνήσιοι υποκριτές μιλούν για προβληματική και επιθετική συμπεριφορά του δράστη , Τ Ω Ρ Α που έκανε το έγκλημα αποφάσισαν να το στείλουν σε ειδικούς,τώρα έγειραν πάνω του, ,ΤΩΡΑ. Τώρα που έκανε έγκλημα.Οι γονείς προφανώς ήταν τρεις λαλούν και δυό χορεύουν ,το πιο πιθανόν είναι να είναι αμόρφωτοι και χωρίς παιδεία , το παιδί τους είχε κάνει πολλά στο παρελθόν και αυτοί δεν έκαναν κάτι γι αυτό,το παιδί τους 14 χρονών κυκλοφορούσε με μαχαίρι, έκανε το έγκλημα γύρισε στο σπίτι ,έκρυψε τα ματωμένα ρούχα, και ΕΚΕΙΝΟΙ δεν κατάλαβαν λέει ,τίποτα.

Τώρα όμως όλοι ευαισθητοποιήθηκαν και συγκινήθηκαν .Οι "αρμόδιοι" ,οι ειδικοί, ΤΩΡΑ θα κάνουν αυτό που έπρεπε ΝΑ ΕΙΧΑΝ κάνει ...Και όλοι θα πάνε και στην κηδεία του θύματος να δείξουν ότι είναι ευαίσθητοι,πολιτισμένοι, ότι πολύ λυπούνται γι αυτό που συνέβη. Ξέρετε σε κάποιες δουλειές είναι πολύ απαιτητικά τα πράγματα.

Αν δεν μπορείς να την κάνεις ,δεν είναι κακό να πεις δεν μπορώ....και να πας να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Καλά για το "κράτος" που έχουμε δεν θέλω να επεκταθώ ..Θα πω μόνο... χαχαχαχα ....αλλά με πίκρα. Γι αυτό λοιπόν ας κατεβάσουμε τα μάτια μας από ντροπή μπροστά σε όλα αυτα τα νέα παιδιά, γι αυτά που τους παραδίδουμε.Την κοινωνία των βολεμένων,των μακριά από μας και όπου θέλει ας γίνει, των συμβιβασμένων, των δειλών. 
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ Υ Π Ο Κ Ρ Ι Τ Α Ι !!!!!!