Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ…ΦΤΩΧΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 15:58

alt Ποιος θα μπορούσε να εγκαταλείψει αυτά τα ζώα; Και όμως κάποιος τα εγκατέλειψε!

-

 

Ο σκύλος τρέχει πάνω κάτω στο δρόμο, ψάχνοντας απεγνωσμένα το αυτοκίνητο με τον άνθρωπο που ήταν κάποτε ο ιδιοκτήτης του και που τώρα τον πρόδωσε. Τα αυτιά του πεσμένα, η ουρά στα σκέλια και ο φόβος στα μάτια του για κάποιον που δε θα γυρίσει πίσω.

 

Έχετε δει έναν πρόσφατα εγκαταλελειμμένο σκύλο;

-

Τελικά, μετά από ώρες, εξαντλημένος και διψασμένος, κάθεται μέσα στο δρόμο και περιμένει….Τί;

-

Τα ζώα που εγκαταλείπονται σε απόμακρες περιοχές πεθαίνουν από πείνα και δίψα.

Συχνά αφήνονται σε

Τα ζώα που αφήνονται σε τουριστικές περιοχές καταφέρνουν να επιβιώσουν όσο τα καταστήματα και οι ταβέρνες δουλεύουν. Το χειμώνα, όμως, χωρίς τροφή τα βλέπουμε σκελετωμένα και άρρωστα να περιφέρονται και να πεθαίνουν εδώ και εκεί.

Αρρώστιες, όπως το Καλα- Αζάρ, η ερλιχείωση και άλλες συχνές οδηγούν στο θάνατο των αδέσποτων. Τα φιλοζωικά σωματεία στειρώνουν, εμβολιάζουν, αποπαρασιτώνουν τα αδέσποτα, δεν μπορούν, όμως, να τα φροντίσουν όταν αρρωσταίνουν, όταν δεν υπάρχουν χώροι υποδοχής για να τους δίνονται οι δόσεις των φαρμάκων.

Σε πολλές περιοχές (αγορά, γειτονιές) τα αδέσποτα δεν είναι αποδεκτά. Τραυματίζονται τόσο πολύ ψυχολογικά και σωματικά από τις κλωτσιές, τις φωνές και τις πέτρες που τους πετάνε, που γρήγορα χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους ανθρώπους . Τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων αναφέρουν ότι μετά από τρεις μέρες στο δρόμο, τα σκυλιά είναι τόσο φοβισμένα που αδυνατούν να τα πιάσουν.

Οι δηλητηριάσεις των αδέσποτων είναι πια καθημερινό φαινόμενο, που με αυτό τον τρόπο τα ζώα προδίδονται ξανά από τους ανθρώπους, βιώνοντας ένα πολύ βασανιστικό θάνατο.

Πολλά αδέσποτα από ανία, κυνηγούν και

Τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν απεγνωσμένα νέα σπίτια είτε μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και περιοδικά είτε μέσω του διαδικτύου. Λίγοι είναι αυτοί που προθυμοποιούνται να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Προτιμούν να αποκτήσουν ένα καθαρόαιμο, σε αντίθεση με τους ξένους που ευαισθητοποιημένοι, τα αγαπούν, τα πονάνε και μερικές φορές τα παίρνουν μαζί τους όταν φεύγουν. Πόσα είναι τυχερά;

Οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα ζώα τους ίσως πιστεύουν πως κάποιος άλλος θα βρεθεί να τα υιοθετήσει! Ποια όμως είναι η πραγματικότητα;«φιλόζωες γειτονιές».Πόσα ζώα μπορεί να φιλοξενήσει μια γειτονιά; Όταν γίνουν πολλά - έστω και στειρωμένα και εμβολιασμένα από φιλοζωικά σωματεία ή ιδιώτες - μπορούν να γίνουν ενόχληση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μαζικές δηλητηριάσεις. Επιπλέον, τα ζώα που έχουν ήδη κάνουν «σπίτι» τους σε αυτήν την περιοχή, δεν καλοδέχονται τα νέα ζώα, με αποτέλεσμα να τα γαυγίζουν και να τα κυνηγούν, κάνοντάς τα ακόμη μία φορά ανεπιθύμητα. «παίζουν» με τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές. Αυτά δεν επιβιώνουν για πολύ μεγάλο διάστημα.

 

  Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε;

   

  ΣΤΕΙΡΩΣΗ:

   

  Η στείρωση είναι μία απλή χειρουργική επέμβαση με σκοπό την αποτροπή της εγκυμοσύνης, μέσω της αφαίρεσης των αναπαραγωγικών οργάνων.

   

   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΕΙΡΩΣΗΣ:«καβαλίκεμα» περιορίζεται πολύ.

    

    

    

    

    

    

   ΜΥΘΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ:

    

   Μια γάτα ή σκύλα πρέπει να γεννήσει μία φορά πριν στειρωθεί.

   Απάντηση:

   Είναι αφύσικο να στερώ στο ζώο μου την ερωτική ζωή.

   Απάντηση:

   Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία ενός ζώου μετά τη στείρωση.

   Απάντηση:

   ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!!

   Απάντηση:

   Έχουμε ήδη αλλάξει τη φύση τους με την εξημέρωση και την μετατροπή τους σε κατοικίδια. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να βοηθήσουμε στη μείωση του υπερπληθυσμού τους. Να διατηρούμε τα ζώα μας ασφαλή και υγιή. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, είναι μεγαλύτερο έγκλημα κατά της φύσης το να παίρνουμε μωρά γατάκια και κουταβάκια που θηλάζουν ακόμη από τις μητέρες τους και να τα ρίχνουμε στα σκουπίδια ή τη θάλασσα. Αντίθετα, υπάρχουν μόνο οφέλη στην υγεία τους, όπως διαβάσατε παραπάνω. Τα ζώα συνουσιάζονται μόνο από ορμονική ανάγκη και όχι για την ευχαρίστησή τους. Αυτό που κάνει είναι να συμβάλλει στον υπερπληθυσμό των ζώων.

    

   Για όλα αυτά, λοιπόν, σας προτρέπουμε και σας παρακαλούμε να στειρώσετε τα αγαπημένα σας κατοικίδια. Γάτες ή σκύλους. Αρσενικά ή Θηλυκά.

    

   Με τη στείρωση αυξάνεται ο χρόνος ζωής του ζώου και γίνεται καλύτερη ποιοτικά.

   Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται την ανάγκη αναζήτησης συντρόφου και έτσι δεν φεύγουν από το σπίτι, ώστε να υπάρχει φόβος να εμπλακεί σε καυγάδες, τραυματισμούς ή να πέσουν θύματα τροχαίου.

   Τα θηλυκά δεν παθαίνουν πυομήτρα, (σοβαρή θανατηφόρα νόσος) και μειώνεται δραστικά ο καρκίνος του μαστού. Επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.

   Στα αρσενικά, μειώνονται οι πιθανότητες για προστάτη, καρκίνο των όρχεων, όγκων του πρωκτού και των αφροδισίων νοσημάτων.

   Γάτοι και σκύλοι σταματούν να ψεκάζουν την περιοχή τους με τα ούρα τους.

   Γίνονται πιο τρυφερά.

   Η φιλικότητά τους ως προς το παιχνίδι δεν αλλάζει.

   Το ανεπιθύμητο

   Ο σκύλος φύλακας συνεχίζει με την ίδια ένταση να γαυγίζει και να προστατεύει το σπίτι του.

   Ως ιδιοκτήτης κατοικίδιου μπορείτε να συμβάλετε στην καταπολέμηση του υπερπληθυσμού των ζώων. Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας με το να νομίζετε ότι θα βρείτε σπίτια για όλα τα μωρά που θα γεννήσει η σκύλα ή η γάτα σας. Εάν κοιτάξετε στη χρυσή ευκαιρία, θα δείτε πως πολλά ζώα αναζητούν σπίτι και σίγουρα πολύ λίγα θα βρουν. Μην συμβάλλετε στον υπερπληθυσμό των ζώων. ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ!

   Ποτέ μην εγκαταλείπετε το κατοικίδιό σας.

   Τηλεφωνήστε στο τοπικό φιλοζωικό σωματείο ή στην αστυνομία αν δείτε κάποιον να εγκαταλείπει ένα ζώο.

   Πάρτε τον αριθμό του αυτοκινήτου και ενημερώστε το σωματείο και την αστυνομία.

   Βοηθήστε τα αδέσποτα με τροφή και νερό.

   Υιοθετείστε ένα αδέσποτο, θα σας λατρέψει και δε θα σας προδώσει.

   Τέλος, η εγκατάλειψη κατοικίδιου σύμφωνα με το Ν.3170/2003, Άρθρο 2, Παράγραφος 1, είναι παράνομη. Το Άρθρο 8 του Ν.1197/1981, αύξησε τις ποινές σε πέντε μήνες φυλάκιση ή σε χρηματική ποινή από 300-1500 ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί.

    ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.