Τίτλοι Ειδήσεων

 

Παγκόσμια διάκριση για φωτογραφίες μεταναστών που ζουν Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 08:37

alt Για τις φωτογραφίες του από την Ελλάδα που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα και απεικονίζουν την πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2012 - 2013, βραβεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ο φωτορεπόρτερ Αλεσάντρο Πένσο από τη Ρώμη.

alt

Κυρίαρχο θέμα των φωτογραφιών είναι οι μετανάστες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα εκείνοι που μαζεύονται στα ελληνικά λιμάνια, αναζητώντας έναν τρόπο διαφυγής από τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται άγριες ρατσιστικές επιθέσεις.

alt

Ο Πένσο μέσα από μία σειρά φωτογραφιών με τίτλο "Η Άρνηση της Εφηβείας", καταγράφει τις δύσκολες ημέρες και τις νύχτες φόβου στα λιμάνια της Κορίνθου και της Πάτρας, με ήρωες νεαρούς μετανάστες που κρύβονται σε βράχια και αλλού, περιμένοντας την ευκαιρία να δραπετεύσουν για ένα καλύτερο αύριο.

alt

Ανάμεσά του ξεχωρίζει μία φωτογραφία που καταγράφει το χτύπημα ενός νεαρού μετανάστη από αυτοκίνητο ντόπιου κατοίκου.

alt

Πρόκειται για τον Μουσταφά Ελ Μουζνταχίρ, τον οποίο ο φωτογράφος επισκέφθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονταν.

alt

Οι φωτογραφίες του Πένσο, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 πήραν το βραβείο "Terry O'Neill" την περασμένη εβδομάδα.

alt

Η κριτική επιτροπή αναφέρει στο σκεπτικό της βράβευσης του Πένσο: "Ελπίζουμε ότι η δουλειά του θα συμβάλει στην ενημέρωση των επόμενων γενιών για το βάθος αυτής της κρίσης".

Περισσότερες φωτογραφίες >>>

Πηγή: News247