Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ποια θα είναι η καλύτερη φωτογραφία για το 2012; PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2012 12:04

Η ζωή δείχνει σίγουρα διαφορετική όταν την κοιτάς μέσα από φωτογραφίες! Φαντασμαγορικές λήψεις από όλο τον πλανήτη προσφέρουν καλλιτεχνική ηδονή με «μαγικά» συστατικά… όπως φαντασία, υψηλή τεχνολογία και αισθητική μαζί με πολλά παράδοξα.

Οι δημιουργοί ( επαγγελματίες και ερασιτέχνες) διαγωνίζονται στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας, Sony World Photography Awards και για χρηματικό έπαθλο «L’Iris d’Or plus» αξίας 19.000 ευρώ.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 430.000 φωτογράφοι από 178 χώρες έχουν υποβάλει συμμετοχή (και είναι δωρεάν).

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ τα βραβεία θα δοθούν μέσα στο νέο έτος.

Ο διαγωνισμός World Photography Awards (WPA), του οποίου η Sony είναι χορηγός, δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (World Photography Organisation) και πρωτοξεκίνησε το 2007.

Ο World Photography Organisation (WPO) υποστηρίζει επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές φωτογραφίας, δημιουργώντας μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη βιομηχανία της φωτογραφίας, μέσω της οποίας μπορεί να επικοινωνεί, να συγκλίνει και να βρίσκει τις τρέχουσες τάσεις στο φωτορεπορτάζ, στην καλλιτεχνική και στην εμπορική φωτογραφία.

Ο Οργανισμός συντονίζει διάφορες πρωτοβουλίες και προγράμματα σε όλο τον κόσμο με το λογότυπο “World Photography” και εμπλέκει τους φωτογράφους σε εμπορικές, πολιτισμικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, ενώ συγχρόνως δημιουργεί πολιτιστικά δρώμενα για να συμμετέχει και το ευρύ κοινό. Σήμερα, στις δράσεις του WPO συμπεριλαμβάνονται οι εξής διοργανώσεις και δραστηριότητες: ο διαγωνισμός World Photography Student Focus Competition, τα διεθνή φεστιβάλ και τα events του World Photo, το πρόγραμμα World Photography Focus Programme και το World Photography Collection.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO) και τον διαγωνισμό Sony World Photography Awards μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.worldphoto.org