Τίτλοι Ειδήσεων

 

Η ανεργία παραμένει βραχνάς PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Δεκέμβριος 2009 06:38

Στην ευρωζώνη, τα στοιχεία της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2009, σηματοδοτούν έξοδο από την ύφεση, καθώς, το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, αυξήθηκε κατά 0,4%. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει βραχνάς - για παράδειγμα στη Γαλλία κατέγραψε νέο ρεκόρ, φθάνοντας στο 9,5%, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα με ποσοστό 10,2%, το υψηλότερο εδώ και 23 χρόνια. Στη Βρετανία, που ασφυκτιά από την κρίση, σάλο προκαλεί και πάλι η απειλή υψηλόβαθμων στελεχών τραπεζών, ότι θα παραιτηθούν, εάν η κυβέρνηση ασκήσει βέτο, στην καταβολή μπόνους ενός εκατομμυρίου στερλινών, στον καθένα. Η οικονομική κρίση δεν τους έβαλε μυαλό. Στο Λονδίνο, ένα τσούρμο μεγαλοτραπεζίτες και μεγαλοστελέχη συνεχίζουν το πάρτι των μπόνους καθώς ετοιμάζονται να μοιραστούν το ποσο του 1,5 δισεκατομμυρίου στερλινών. Κάπου πέντε χιλιάδες υπολογίζει το Skynews τους δικαιούχους των τραπεζικών μπόνους σε μια οικονομία που μαστίζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση

SKY NEWS

Οι διευθυντές της Royal Bank Of Scotland, απειλούν ότι θα παραιτηθούν αν η κυβέρνηση ασκήσει βέτο στην καταβολή μπόνους που για κάθε στέλεχος φτάνει στο ένα εκατομμύριο στερλίνες. Σε μια τράπεζα που κατά 70% ανήκει στο Βρετανικό δημόσιο. Εκ διαμέτρου αντίθετη η τραπεζική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου Bank Of America φαίνεται έτοιμη να δώσει πίσω τα δισεκατομμύρια που έλαβε ως κυβερνητική βοήθειας.

CNN

Στην Ουάσιγκτον το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να λύσει το γόρδιο δεσμό της ανεργίας που καταγράφοντας 10,2%, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

Σε τροχιά ανάπτυξης εισήλθε η ζώνη του ευρώ επίσημα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) στα 16 κράτη - μέλη αυξήθηκε κατά 0,4%.
Η εξέλιξη αυτή δεν βοηθά προς το παρόν την ανεργία η οποία στη Γαλλία χτύπησε 9,5% το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ