Τίτλοι Ειδήσεων

 

Άνθρωποι- “πειραματόζωα” για τα εμβόλια του ιού A/H1N1. PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010 22:20

alt Απίστευτη είδηση σχετικά με τα εμβόλια του ιού A/H1N1 από τη γειτονική Ρουμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Romania Libera.

Σχεδόν 600 ευρώ είναι το ποσό που λαμβάνουν οι γονείς φτωχών οικογενειών για να εκθέσουν τα παιδιά τους σε δοκιμαστικό εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης Η1Ν1.
 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δοκιμές σε πειραματικά φάρμακα ξεκίνησαν το Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο.

 

 
 
Επισήμως, τα παιδιά θεωρούνται εθελοντές. Οι Ρουμανικές αρχές αποφάσισαν ότι παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του ιού A/H1N1.
Σύμφωνα με τον Radu Iordachel, διευθυντή του Ινστιτούτου Καντακουζηνός, το τελευταίο βήμα των δοκιμών θα γίνει με τις ουσίες vacciniului Cantgrip σε 400 παιδιά στην Τιμισοάρα και Arad.
Σύμφωνα με μια ανάλυση της καθημερινής libera Ρουμανία, οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει υπό ποιές προϋποθέσεις το παιδί μπορεί να υπόκειται σε δοκιμές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την υγεία του, και με ποιό δικαίωμα, νομικό και ηθικό οι ενήλικες γονείς μπορούν να αποφασίσουν για λογαριασμό του παιδιού που έχει τεθεί στη θέση των ινδικών χοιριδίων.
Κατά το πειραματικό στάδιο, το παιδί-ινδικό χοιρίδιο θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για 48 ώρες, και οι γονείς λαμβάνουν ως αντάλλαγμα 350 ευρώ μετά από 21 ημέρες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, στα χρήματα περιλαμβάνεται το κόστος του εμβολιασμού και των δοκιμών θωράκισης. Το παιδί θα παραμείνει υπό την επίβλεψη των γιατρών ακόμη 6 μήνες, και η τελική διάγνωση θα γίνει τον Μάιο όποτε οι γονείς θα λάβουν άλλα 200 ευρώ. Ο έλεγχος των παιδιών γίνεται από την εταιρεία Cantgrip IFE Ανθρώπινης Φαρμακολογίας (πρόσφατα μετονομάστηκε Έρευνας Pierrel HP-GR).
 
Οι αρχές στο Βουκουρέστι και στο Arad έδωσαν ασαφείς απαντήσεις σχετικά με το θέμα αυτό.
 "Η έρευνα είναι εμπιστευτική", δήλωσε ο Δρ Dana Μauro, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Arad.
"Είναι μια εσωτερική διαδικασία της επιχείρησης που διενήργησε τις δοκιμές".
Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι δεν δίνουν καμία πληροφορία αυτή τη στιγμή.
 
 
 
"Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί" - Σιμόν ντε Μποβουάρ.
 
Πηγή: Romedia-Romania Libera