Τίτλοι Ειδήσεων

 

Έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση στην Αίγυπτο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011 16:32

 

alt Επίθεση από υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ δέχθηκαν ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Καθημερινή» στο Κάιρο, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο φωτορεπόρτερ του «Βήματος» Γιώργος Μουτάφης .Οπως έγινε γνωστό, ο Γ. Μουτάφης δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης από ομάδα διαδηλωτών,  Π. Παπακωνσταντίνου δέχτηκ σήμερα το πρωί επίθεση από υποστηρικτές του Μουμπάρακ, κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο Π. Παπακωνσταντίνου μαχαιρώθηκε στο πόδι, ενώ δέχτηκε χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι. Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε από τον στρατό στο ξενοδοχείο του και ακολούθως στο αγγλοαμερικανικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Κατήγγειλε επίσης ότι του έκλεψαν τη φωτογραφική μηχανή και δύο δημοσιογραφικά κασετόφωνα. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και ο Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρύτερα. Ο Γ. Μπεχράκης κυνηγήθηκε από ομάδες υποστηρικτών του Μουμπάρακ, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Οι αιγυπτιακές αρχές αφαίρεσαν τα διαβατήρια των δημοσιογράφων, ωστόσο με την παρέμβαση του Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο Χριστόδουλου Λάζαρη, επεστράφησαν.

Σχετικά με τον τραυματισμό του δημοσιογράφου της "Καθημερινής" Πέτρου Παπακωνσταντίνου, έγινε γνωστό από την ελληνική πρεσβεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ότι μόλις ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, μετέβησαν τρία στελέχη υπό τον πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Π. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να του παράσχουν κάθε βοήθεια, νομικής ή άλλης φύσεως.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, ο οποίος φέρει βαθύ τραύμα με μαχαίρι στο πόδι και χτύπημα στο κεφάλι, αφού δέχθηκε τη φροντίδα των γιατρών, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο του με το αυτοκίνητο του πρέσβη -το οποίο λόγω των διακριτικών είχε τη δυνατότητα να μετακινηθεί- και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την αποστολή του στην Αίγυπτο. Οι διπλωματικές αρχές είπαν ότι έδωσαν οδηγίες και κατευθύνσεις προς όλους τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΜΕ και έχουν ανταλλάξει στοιχεία και τηλέφωνα με όλους.