Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τέλος τα πάρτι στην Ίμπιζα, το νησί δεν θα είναι πια ίδιο PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 18:32

  alt Οι νέοι σκληροί νόμοι για το αλκοόλ, μάλλον θα στείλουν όλα τα party animals στη Μύκονο φέτος.

Mεγάλες αλλαγές έφερε η νέα χρονιά στην Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα. Κι αυτό γιατί οι αρχές αποφάσισαν να περάσουν μερικούς νέους σκληρούς νόμους προκειμένου να αλλάξουν εικόνα στα δύο νησιά. Ειδικά στην Ίμπιζα που τα πράγματα τα τελευταία χρόνια είχαν ξεφύγει όσον αφορά τα τρελά πάρτι και τα μεθύσια που λάμβαναν χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαγαζιά δεν θα πωλούν πλέον αλκοόλ από τις 9μιση το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, δεν θα υπάρχουν happy hours και αυτόματοι πωλητές για αλκοόλ, ενώ το 'balconing', μια συνήθεια κατά την οποία μεθυσμένοι τουρίστες πηδούσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους πλέον θα τιμωρείται με πρόστιμο που θα φτάνει τις 60.000 ευρώ και το ξενοδοχείο θα τον διώχνει αμέσως.

Να σημειωθεί πως από το 'balconing' μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες του 2018 είχαν χάσει τη ζωή τους 5 άτομα στην Ίμπιζα, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 11. Παράλληλα, όποια επιχείρηση αρνηθεί να συμμορφωθεί με το νέο κανονισμό μπορεί να αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο που θα φτάνει τις 600.000 ευρώ και θα κινδυνεύει και με λουκέτο τριών ετών.

Γιάννης Μπαϊρακτάρης

oneman.gr