Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τεράστια απάτη μέσω Facebook: Έχασε όλη του την περιουσία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2019 20:36

 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εκ νέου οι ειδικοί ασφαλείας στο διαδίκτυο, μετά την αποκάλυψη μιας τεράστιας απάτης μέσω Facebook που κόστισε σε έναν άνδρα το σύνολο της περιουσίας του.

Θύμα της απάτης έπεσε ο Κέβιν Χολμστρομ από το Μίντλεσμπρο της Βρετανίας, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν στον τομέα των βιομηχανικών κατασκευών όλη του τη ζωή, μέχρι τη στιγμή που νόμισε ότι βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει επιτέλους την οικονομική άνεση που επιθυμούσε.

Αυτό συνέβη όταν είδε μια διαφήμιση στο Facebook τον Απρίλιο του 2017, που υποσχόταν τεράστια επιστροφή χρημάτων από στοιχηματισμό στην κίνηση των μετοχών, των εμπορευμάτων ή των νομισμάτων αποφάσισε να επενδύσει όλες τις οικονομίες του.

 

Οι απατεώνες τον έπεισαν να ανοίξει έναν λογαριασμό, στον οποίον τοποθέτησε αρχικά 50.000 λίρες. Μέσα σε μερικές ημέρες είδε το κεφάλαιό του να αυξάνεται στις 87.000 λίρες και έτσι αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα χρήματα. Σύντομα, όμως, είδε τα χρήματά του να εξανεμίζονται, μέχρι που έχασε 150.000 λίρες. Τότε ήταν που κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης.

Στο μεταξύ, όμως, πρέπει να αποπληρώσει στεγαστικό δάνειο ύψους 120.000 λιρών αλλά δεν έχει ούτε σεντ στην τράπεζα. Τώρα, πρέπει να πουλήσει το σπίτι του για να επιβιώσει, όπως λέει ο ίδιος.

Πηγή: HuffPost/The Sun