Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πώς μια αγοραπωλησία στο Facebook κατέληξε σε ληστεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2019 13:55

 Απρόσμενη τροπή πήρε μια αγοραπωλησία που «έκλεισε» σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας.

Η Kyesha Raulston συμφώνησε να πουλήσει το κινητό της τηλέφωνο μέσω του Facebook Marketplace σε έναν χρήστη με το παρατσούκλι «Bigbank Fred». Το ραντεβού για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας δόθηκε την Πέμπτη 27/12 έξω από το χώρο εργασίας της.

 

Ο υποψήφιος αγοραστής αφίχθη στην τοποθεσία με το αυτοκίνητό του, το οποίο ωστόσο προτίμησε να μην παρκάρει στο πάρκινγκ. Και είχε το λόγο του.

Η γυναίκα έσπευσε στο σημείο, του έδωσε το πανάκριβο κινητό και εισέπραξε χαρτονομίσματα τα οποία διαπίστωσε πως ήταν πλαστά. Μόλις το αντιλήφθηκε προσπάθησε να πάρει πίσω τη συσκευή, αλλά ο «Bigbank Fred» πάτησε γκάζι και το αυτοκίνητο άρχισε να κινείται παρασέρνοντας τη γυναίκα που προσπαθούσε να κρατηθεί από το ανοιχτό παράθυρο. Αφού την έσυρε για λίγα μέτρα, έκοψε ταχύτητα ώστε να μπορέσει να απομακρυνθεί από το όχημα με ασφάλεια και εξαφανίστηκε.

Η Kyesha τη γλίτωσε με μώλωπες και γρατζουνιές. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX16 έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αγοράσουν ή να πουλήσουν πράγματα.

«Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά στα social media. Πρέπει να τσεκάρεται ενδελεχώς τους ανθρώπους με τους οποίους κάνετε συναλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λιτλ Ροκ το πραγματικό όνομα του κλέφτη είναι Freddrick Childs, ενώ η αξία του κινητού τηλεφώνου που της απέσπασε ανέρχεται στα 1.400 δολάρια. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ληστή συνεχίζονται.

Πώς μια αγοραπωλησία στο Facebook κατέληξε σε ληστεία