Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ένα στα τρία τηλέφωνα παρουσιάζουν πρόβλημα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 19:15

 Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της τεχνολογικής εταιρείας Blancco, τα smartphones της Samsung είναι τα πιο επιρρεπή στις ζημιές, καθώς έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας.

Η Blancco, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε διαγραφή δεδομένων και διαγνωστικά κινητών συσκευών, δημοσίευσε μια έρευνα, όπου αναφέρονται τα ποσοστά αποτυχίας με κατηγοριοποιήσεις ανά συσκευές, λογισμικό, αλλά και συγκεκριμένα μοντέλα μέχρι και το τέλος τους 2017.

Η έρευνα εστιάζει και στα τηλέφωνα της Apple με το iPhone 6 να είναι αυτό με το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας, όμως με μικρότερο ποσοστό από τα Samsung. To ποσοστό της Samsung έφτασε το 34%, δηλαδή ένα στα τρία τηλέφωνα της εταιρείας παρουσιάζει πρόβλημα. Μπορεί αυτό να φαίνεται αρκετά άσχημο, αλλα πρόκειται για μείωση του ποσοστού σε σχέση με το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2017, που τα ποσοστά ήταν στο 61% και στο 53% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα Android μοντέλα που παρουσιάζουν πιο συχνά προβλήματα, η Samsung έχει πέντε μοντέλα στην δεκάδα, με το Xiaomi Redmi 4 να είναι πρώτο στη λίστα, με ποσοστό 9%.

Όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι συσκευές, τα πιο συνηθισμένα είναι το Bluetooth για τις iOS συσκευές και το WiFi (3% το καθένα), ενώ στα Android τηλέφωνα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα αφού οι επιδόσεις είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με ποσοστό 27%.

Ένα στα τρία τηλέφωνα παρουσιάζουν πρόβλημα