Τίτλοι Ειδήσεων

 

Κυκλοφορεί χαρτονόμισμα των… 0 ευρώ – Κοστίζει 3 ευρώ! (φωτο) PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 19:23

 Ανάρπαστα έχουν γίνει τα χαρτονομίσματα των… 0 ευρώ που έχει εκδώσει η πόλη Τρίερ στη Γερμανία, η γενέτειρα του Καρλ Μαρξ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του «πατέρα» του κομμουνισμού.

Τα μοβ χαρτονομίσματα των 0 ευρώ, που φυσικά έχουν πάνω τους τη μορφή του Καρλ Μαρξ, πωλούνται προς 3 ευρώ το καθένα και μοιάζουν με πραγματικά ευρώ. Το γραφείο τουρισμού της πόλης ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πουλήσει 5.000 χαρτονομίσματα των 9 ευρώ, και θα τυπώσει ακόμα 20.000.

«Το σουβενίρ παίζει με την κριτική του Μαρξ στον καπιταλισμό και φυσικά το χαρτονόμισμα των 0 ευρώ ταιριάζει απόλυτα με τον Μαρξ ως μοτίβο», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του γραφείου, Νόρμπερτ Κέτλερ, επισημαίνοντας πως ο Μαρξ δεν αποκόμισε παρά ελάχιστα έσοδα από τις θεωρίες του και έζησε στη φτώχεια για πολλά χρόνια.

Ο Μαρξ έζησε στο Τρίερ τα πρώτα 17 χρόνια της ζωής του, και η πόλη είναι περήφανη για το διάσημο «παιδί» της, τιμώντας φέτος την επέτειο της γέννησής του με μία σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν στις 5 Μαΐου, ημέρα γέννησης του Μαρξ. Μεταξύ των σουβενίρ που μπορεί να βρει κανείς στην πόλη είναι και λαστιχένια παπάκια με τη μορφή του Καρλ Μαρξ, που κρατούν κάτω από τη μία φτερούγα τους το «Κεφάλαιο».

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός χάλκινου αγάλματος του Μαρξ, το οποίο δώρισε στην πόλη η κυβέρνηση της Κίνας, ένα δώρο πάντως για το οποίο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις λόγω των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

alt

 

Κυκλοφορεί χαρτονόμισμα των… 0 ευρώ – Κοστίζει 3 ευρώ! (φωτο)