Τίτλοι Ειδήσεων

 

Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Digea, μεταδίδει ψηφιακά PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2010 06:58

alt Η ψηφιακή εποχή αρχίζει και πλέον η εικόνα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα είναι… κρυστάλλινη!

 

Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η Digea, μεταδίδει ψηφιακά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ΑΝΤ1, Alter, Alpha, Mega, Star, Σκαϊ, Μακεδονία TV. Για να έχει κανείς ψηφιακό σήμα δε χρειάζεται συνδρομή, απλά μια κάρτα ή ένας αποκωδικοποιητής.

Η εκπομπή του ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει από τη Γλυφάδα και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την Αττική. Θα γίνεται με ειδικό αποκωδικοποιητή MPEG – 4Στο εμπόριο κυκλοφορούν δύο είδη αποκωδικοποιητών:

1. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις, κουτιά)

2. HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD / Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κάρτας μετατροπέα MPEG - 4, η οποία όμως χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα τη χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και τη μη συμβατότητά της με όλες τις τηλεοράσεις.

Κάθε άλλη συσκευή που έχει δικό της αναλογικό δέκτη (βίντεο, dvd εγγραφής) χρειάζεται αποκωδικοποιητή, αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να βλέπει πρόγραμμα στην τηλεόραση και ταυτόχρονα να γράφει κάποιο άλλο σε βίντεο ή το dvd εγγραφής.

Πληροφορίες παρέχονται:

Για τα κανάλια της ΕΡΤ στο Κέντρο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών, στο τηλέφωνο 210 - 7407070 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για τα ιδιωτικά κανάλια στην εταιρεία "DIGEA", στο τηλέφωνο 14510 (χρέωση από σταθερό τηλέφωνο 0,63€/λεπτό και από κινητό για όλους τους παρόχους 1,00€/λεπτό) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .