Τίτλοι Ειδήσεων

 

Εως τον Δεκαπενταύγουστο ο νόμος για απολύσεις στο Δημόσιο! PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 11:58

alt Θα ξεκινήσουν με μαχαίρι σε εργαζομένους ΔΕΚΟ και φορέων του στενού δημοσίου τομέα
- Οι υπόλοιπες απολύσεις δια της πλαγίας οδού, με λουκέτα και συγχωνεύσεις οργανισμών στο ευρύτερο Δημόσιο
- Πως δημόσιοι υπάλληλοι θα περάσουν στην εφεδρεία και μετά στην ανεργία
- Ευθύνες στον Γ.Παπακωσταντίνου ρίχνει η αυριανή έκθεση του ΔΝΤ

Βοήθα Παναγία θα αναφωνήσουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι καθώς εως την γιορτή της Μεγαλόχαρης θα έχει περάσει ο νόμος που θα τους αφήνει άνεργους.
 
Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο, και τις αλλαγές από το Eurogroup, η κυβέρνηση καλέιται εως έως τα μέσα Αυγούστου να έχει ψηφίσει το νόμο-σκούπα για απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο ΔΕΚΟ και φορέων.
 
Οι περισσότερες απολύσεις θα είναι δια της πλαγίας οδού, δηλαδή θα μπαίνει πρώτα λουκέτο ή θα γίνεται συγχώνευση σε δημόσιους οργανισμούς.Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη επανεξετάζονται 1.500 δημόσιοι φορείς ενώ για πρώτο πιάτο έως τα μέσα Αυγούστου θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν οι 77 φορείς που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.
 
Σειρά μετά παίρνουν για λουκέτο 70 φορείς μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ και για συγχώνευση οι μεγάλες κατασκευαστικές του δημοσίου.
 
Υπάρχει όμως και το κόλπο με όσους δημοσίους υπαλλήλους μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.Δηλαδή σύμφωνα με το Capital, οι εργαζόμενοι που θα συμπληρώσουν 12 μήνες στον θεσμό της μισθωτής εφεδρείας, εισπράττοντας το πολύ το 60% του προηγούμενου μισθού, και δεν μεταταχθούν με την διαμεσολάβηση του ΑΣΕΠ θα απολύονται.
 
Αύριο όμως βγαίνει και η έκθεση του ΔΝΤ η οποία σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες θα καίει τον πρώην τσάρο Γ.Παπακωσταντίνου.Θα του αποδίδονται δηλαδή ευθύνες για καθυστερήσεις σε μέτρα που είχαν συμφωνηθεί και ελλείψεις σε άλλα μέτρα που ''κουτσά στραβά και κολοβό περπάτησαν.

NEWSIT.GR