Τίτλοι Ειδήσεων

 

300 εκατ. ευρώ τώρα και 260 σε δυo μήνες PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 17:28

 

alt 300 εκατ. ευρώ τώρα και 260 σε δυo μήνες
προς επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο
 

 

  Την άμεση εκταμίευση πόρων για να καλυφθούν οι οφειλές προς επιχειρήσεις που έχουν ταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο ή στα προγράμματα ενίσχυσης μέσω του ΕΣΠΑ, γνωστοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ), μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών.

 

 

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναμένεται να εκταμιεύσει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 300 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, από τα οποία τα 150 εκατ. ευρώ αφορούν σε περιφερειακές επενδύσεις που έχουν ταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, ενώ τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή ενισχύσεων σε εμπορικές, τουριστικές, βιομηχανικές και άλλες επιχειρήσεις. 

Επιπλέον το επόμενο δίμηνο, δηλαδή το Φεβρουάριο και το Μάρτιο αναμένεται να εκταμιευθούν άλλα 260 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν  οφειλές προς επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο.

Όπως τόνισε η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, ο επενδυτικός νόμος θα παύσει να ισχύει στις 29 Ιανουαρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η τρίμηνη διαβούλευση για τις αλλαγές που θα γίνουν. Στόχος του ΥΠΟΙΑΝ είναι να παρουσιαστεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει αλλαγές τόσο στον τρόπο όσο και στο είδος των ενισχύσεων που θα καταβάλλονται στους δικαιούχους.

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει και η μορφή των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για το λόγο αυτό, όπως είπε, περιμένει από τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να ξεκινήσει το σχετικό  πρόγραμμα από τις 5 Μαρτίου.