Τίτλοι Ειδήσεων

 

Μνημονίο νούμερο 4!!..Μειώσεις παντού!!! PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011 08:18

alt Μειώσεις παντού, αυτή είναι η μετάφραση του... Μνημονίου νούμερο 4. Ένα δισ. θα κοπεί από τους μισθούς του Δημοσίου μέσω ενιαίου μισθολογίουπου ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα λειτουργήσεις, αλλά το βέβαιο είναι ότι κάποιοι θα χάσουν ως και το 35% του μισθού τους (λέγεται ότι αφορά μόνο υψηλόμισθους).


Παράλληλα τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν ένα “κούρεμα” της τάξης του 30% στο εφάπαξ του Δημοσίου καθώς το ΤΠΔΥ βρίσκεται κυριολεκτικά προ ενός κραχ.
Την ίδια ώρα το κράτος κόβει μια σειρά από επιχορηγήσεις προς δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, καθώς για να δοθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά θα πρέπει πλέον να υπογράψει και η Τρόικα.
Όλα αυτά προς τη μείωση των εξόδων. Ως προς την αύξηση των εσόδων... και πάλι θα πληρώσει ο πολίτης μέσω αυξήσεων στα εισιτήρια, αλλά και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, όπως και με τον... γνωστό Φ.Π.Α. όπου αναμένεται να ενταχθούν στο 23% και άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης. Την ώρα όμως που αυξάνονται η φόροι θα μειώνονται και οι φοροαπαλλαγές για τους πολίτες.

 

 

newsit.gr