Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πέντε νέα μέτρα προκαλούν “σεισμό” στις συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.... PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 09:28

&feature=related

 Ρυθμίσεις μόνιμου χαρακτήρα που αλλάζουν ριζικά το πλαίσιο των κοινωνικών και εργασιακών σχέσεων αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Με πέντε μέτρα που προκαλούν “σεισμό” έρχεται τώρα  η τρόικα να αλλάξει τα πράγματα και στον ιδιωτικό τομέα. 

Συγκεκριμένα ζητάει:
 
Ελαστικό ωράριο
Ατομικές συμβάσεις εργασίας
Μειώσεις αποζημιώσεων
“Μαχαίρι” στο εφάπαξ
Περικοπές στις επικουρικές
 
 
Ως προς τα δύο τελευταία η τρόικα ουσιαστικά ζητά την κατάργηση τους και την προώθηση λύσεων μέσω του ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον η τρόικα ζητά να εφαρμοστεί άμεσα το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και υποβάλλει ερωτήματα γιατί δεν έχουν ανταποκριθεί η τράπεζες στο πρόγραμμα ρευστότητας και το κυριότερο γιατί οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ αγνόησαν την επιστολή του Γ.Παπακωνσταντίνου για περικοπές στους μισθούς.
 
Ακόμη, ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει με ακρίβεια τις πηγές των 12 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την περίοδο μέχρι το 2014. Η κυβέρνηση αναμένει πιέσεις και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς το υπουργείο Οικονομικών έλαβε χθες ανεπίσημο έγγραφο από τη γερμανική καγκελαρία το οποίο προβλέπει την εξίσωση των ορίων ηλικίας σε όλες τις χώρες της Ένωσης.
NEWSIT.GR