Τίτλοι Ειδήσεων

 

Το κίνημα “δεν πληρώνω” και στα εισιτήρια των ΜΜΜ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 09:10

alt “Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν τα ... διόδια” μοιάζουν να λένε οι πολίτες που είδαν πως μια οργανωμένη αντίδραση μπορεί να έχει αποτέλεσμακαι ... ξαφνικά η φωνή τους να ακουστεί και πολύ περισσότερο να αποκτήσει δύναμη δρομολογώντας εξελίξεις.

Στη “γιαφκα” του Ρουφ, μια καφετέρια όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 150 εκπρόσωποι επιτροπών πολιτών το σύνθημα στον τοίχο έγραφε “πειθαρχία τέλος-ζωή μαγική”.
Η εξήγηση ήρθε αμέσως μετά από τις συζητήσεις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” οι πολίτες σκέφτονται να επεκτείνουν τη δράση παντού, σε ό,τι τους ματώνει. Στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κλπ
Ήδη στο στόχαστρο έχουν μπει οι αυξήσεις 40% στα εισιτήρια και 80% στις μηνιαίες κάρτες. Ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης σε στάσεις και λεωφορεία και προγραμματίζουν για την πρώτη Φεβρουαρίου ημέρα χωρίς ακύρωση εισιτηρίου.
Τα μέλη των επιτροπών θα βρεθούν σε σταθμούς και στάσεις και θα λένε στους πολίτες να μην πληρώσουν για να στείλουν το μήνυμα... Θα είναι η πρώτη αλλά όχι η τελευταία ημέρα που δεν θα πληρώσουμε λένε...
Παράλληλα ετοιμάζονται νέες κινητοποιήσεις στα διόδια για τις 6 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά τα μέλη των επιτροπών θα πάνε... Αττική οδό.

newsit.gr