Τίτλοι Ειδήσεων

 

Lockdown: Πότε ξεκινάει το σταδιακό «άνοιγμα» σε κάθε κλάδο PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 28 Μάρτιος 2021 09:20

  alt Αντίστροφα μετρούν όλοι οι κλάδοι της κοινωνίας έως ότου επιστρέψουν στην κανονικότητα. Οι τελευταίες πληροφορίες αφήνουν περιθώριο πως αυτό μπορεί να ξεκινήσει να συμβαίνει από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Είναι προφανές και λογικό οι επιχειρηματίες, οι γονείς και κάθε λογής εργαζόμενοι να βρίσκονται στα όρια τους.

Τα self tests φαίνεται πως είναι το «κλειδί» για το άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου, εστίασης και τουρισμού.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε την Παρασκευή το απόγευμα πως «όταν δηλαδή μειωθούν τα νέα κρούσματα και οι εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία, θα εξεταστεί από την Επιτροπή των Επιστημόνων το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.»

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τα σχολεία και οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Όπως φαίνεται στόχος; του ανοίγματος του λιανεμπορίου είναι η 5η του Απρίλη, όμως αυτό θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τι δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος για την εστίαση

Για το άνοιγμα της εστίασης μίλησε στο Mega ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος «Στις αρχές Απριλίου τοποθετείται χρονικά η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ενώ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης ο υφυπουργός τόνισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο σε ανοιχτούς χώρους.»

Τι θα συμβεί με τα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αναφορικά με το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση το υπουργείο Παιδείας πρότεινε να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από 5 Απριλίου με rapid tests σε καθηγητές και μαθητές κάθε εβδομάδα. Η πρόταση βασίζεται σε τεχνική που ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτή ήταν φαίνεται πως το πρώτο δείγμα είναι θετικό.

Σε λίγες μέρες τα πρωτόκολλα για τον τουρισμό που θα ανοίξει στις 14 Μάη

Όπως επανέλαβε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη το πρωί του Σαββάτου η χώρα μας θα αρχίσει να υποδέχεται τουρίστες από τις 14 Μαΐου, κάτι λιγότερο από δυο μήνες μένουν για το άνοιγμα του τουρισμού.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός αναφορικά με το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού στο Ισραήλ «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια», σημείωσε η υφυπουργό

Πηγή