Τίτλοι Ειδήσεων

 

Lockdown: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις – Ολα τα μέτρα PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 20 Μάρτιος 2021 10:46

alt  Με αλλαγές συνεχίζεται το lockdown, καθώς από σήμερα ισχύει η ελάφρυνση ορισμένων μέτρων.Συγκεκριμένα, από τις 06:00 ισχύουν τα εξής:

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει ενιαία από τις 21.00 το βράδυ μέχρι το πρωί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα

-Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών

-Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και απαραίτητη η μετάβαση σε αυτά χωρίς όχημα και τη χρήση του SMS 6

-Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν και για τα δημόσια πάρκα όπου υπάρχει επίσης ο περιορισμός μέχρι τρία άτομα εκτός αν πρόκειται για οικογένεια

-Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό κάθε μητρόπολης με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου. Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

-Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

Ποιες περιοχές μπήκαν σε «βαθύ κόκκινο»

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές περιοχές, με ορισμένες να μπαίνουν σε σκληρό lockdown κι άλλες να μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από αύριο στις 6 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

-η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου

-η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

-ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

-οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς

-ο δήμος Καρδίτσας

Υπενθυμίζουμε ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από αύριο το πρωί στις 6 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

-η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

-η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

-Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

-Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο

-Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο δήμος Ρόδου

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Δωρεάν rapid test στα φαρμακεία

Διαφοροποιήσεις όσων αφορά και τα rapid test θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα, με την κυβέρνηση να έχει θέσει ως στόχο τα 10 εκατ. τεστ κορονοϊού την εβδομάδα μέσω δωρεάν και άμεσα τεστ από τα φαρμακεία.

Παράλληλα θα υπάρχει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με το ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Πηγή