Τίτλοι Ειδήσεων

 

Αναστολές Απριλίου ΚΑΔ: Ποιο μένουν εκτός ; PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2021 12:17

  alt Αναλυτικότερα όλα δείχνουν πως με αργά αλλά σταθερά βήματα τον Απρίλιο αναμένεται άνοιγμα άνοιγμα λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής αλλά και των εξωτερικών χώρων της εστίασης δίνοντας ανάσα στην ελληνική οικονομία που έχει πληγή ανεπανόρθωτα αλλά και στον ελληνικό λαό που έχει κουραστεί από τους περιορισμούς.

Τι θα ισχύσει όμως με τις αναστολές όταν θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων ;

Όπως φαίνεται από τα νέα μέτρα που εξαγγελθήκαν το υπουργείο οικονομικών βάζει φρένο και θα καταβάλει επιστρεπτέες προκαταβολές αλλά και αναστολές μόνο σε όσες επιχειρήσεις  πραγματικά της χρειάζονται, σε μία προσπάθεια του να εξοικωνομήσει οικονομικούς πόρους.

Τον Απρίλιο θα ισχύουν τα παρακάτω;

Ρήτρα τζίρου για παλιές επιχειρήσεις (έναρξη πριν το 2018) 

προαναγγελία  συμβάσεων,

Εξετάζονται από το οικονομικό επιτελείο και άλλα μέτρα ώστε να επιδοτηθούν μόνο όσες επιχειρήσεις το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Βέβαια όλα τα παραπάνω θα εξαρτηθούν από το πως θα επιλεχτεί να ανοίξει το επόμενο διάστημα η οικονομία της χώρας.

ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ:

Eάν για παράδειγμα το λιανεμπόριο ανοίξει στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου μπορεί να δούμε να απορρίπτονται από τις αναστολές οι εργαζόμενοι αυτών των επιχειρήσεων.

Ακόμα μπορεί να απορριφθούν και οι επιχειρήσεις που μέχρι πρότεινως ήταν ανοιχτές αλλά ανήκαν στην κατηγορία πληττόμενες και είχαν το δικαίωμα να θέσουν αναστολές στο προσωπικό τους.

Τέλος υπάρχει και το πλάνο να να απορριφθούν από τα μέτρα και όλες οι επιχειρήσεις που ναι μέν είναι ανοιχτές αλλά ο τζίρος τους παραμένει εξαιρετικά χαμηλός.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ :
 
Οι αναστολές Μαρτίου ανέδειξαν ένα καινούργιο κριτήριο στις πλητόμενες επιχειρήσεις ό οποίος διαμόρφωσε διαφορετικά των μηχανισμό αναστολών
 

Επίσης τον μήνα Μάρτιο όσες από τις επιχειρήσεις βρίσκονταν στη λίστα ΚΑΔ, μπορούσαν να θέσουν κανονικά σε αναστολή το σύνολο του προσωπικού τους, αρκεί να τηρούν .

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο που λέει τι θα ισχύσει με καταβολή των αναστολών Μαρτίου όπως επίσης και τις προϋποθέσεις που θα ισχύσουν.

 

 

ΠΗΓΗ