Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πέντε μαθητές μοιράζονται ένα κινητό τηλέφωνο και κάνουν… τηλεκπαίδευση σε καφενείο μέσα στο κρύο PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 12:20

 Πέντε παιδάκια στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου προσπαθούν χωρίς ίντερνετ μέσα στο κρύο, στην αυλή ενός καφενείου με ένα κινητό να κάνουν μάθημα.

Θλίψη προκαλεί η εικόνα μαθητών σε σχολείο του χωρίου Πεύκη του δήμου Πύργου να προσπαθούν να κάνουν μάθημα στο καφενείο του χωριού μέσω τηλεκπαίδευσης.

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως καταβλήθηκε και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνεται ομαλά η τηλεκπαίδευση οι εικόνες που έρχονται στο φως δείχνουν πως υπάρχουν ακόμα και σήμερα μαθητές δύο… ταχυτήτων.

Στους άτυχους περιλαμβάνονται οι μαθητές ορεινών κυρίως χωριών αλλά και παιδιά αδύναμων οικογενειών που δεν έχουν ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε τάμπλετ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Στο χωριό Πεύκη του δήμου Πύργου, 5-6 παιδάκια με μπουφάν και κουκούλες για να μην αρρωστήσουν, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα, καθισμένα μέσα στο κρύο, έξω από ένα καφενείο. Είναι το μοναδικό που έχει ίντερνετ στο χωριό. Τα παιδάκια μοιράζονται ένα… κινητό και ένα παλιό λάπτοπ κι αυτά δανεικά, για να μπουν στην πλατφορμα Webex σε μία προσπάθεια να μην μείνουν πίσω.

alt

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πεύκης, κ. Γρηγόρης Ξουλεής που ταυτόχρονα είναι και ιδιοκτήτης του καφενείου- ψησταριά του χωριού του μοναδικού χώρου που διαθέτει ίντερνετ κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσει αυτά τα παιδια και επειδή το μαγαζί του είναι κλειστό λόγω του lockdown φιλοξενεί τους μικρούς μαθητές σε ένα χώρο έξω από το κατάστημα. Τους έχει βάλει ένα τραπέζι, τους παρέχει ίντερνετ και τους έχει δώσει κι ένα δικό του παλιό λαπτοπ μήπως και μπορέσουν να κάνουν κι αυτά μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι , τρία από αυτά τα παιδάκια, μοιράζονται κι ένα… κινητό!

alt

«Πέντε παιδιά μεσα στο κρύο γιατί εδώ είναι ορεινά και σε λίγες μέρες θα κάνει ακόμα περισσότερο κρύο, να προσπαθούν να μάθουν γράμματα στο δρόμο με ένα κινητό!! Παρακαλώ όποιον ακούει να μεριμνήσει να έρθει γρήγορα ίντερνετ στο χωριό μας και να δοθούν τάμπλετ από το υπουργείο στα παιδιά. Εγώ ντρέπομαι με αυτήν την κατάσταση», λέει ο κ. Ξουλεής μιλώντας στην Πρωινή.

newpost.gr