Τίτλοι Ειδήσεων

 

Στα 95 τα νέα κρούσματα, 1156 τα συνολικά - Έξι θάνατοι σε 24 ώρες, 38 στο σύνολο PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2020 17:26

 Συνολικά 95 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 1.156.

Συνολικά 95 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 1.156. Ακόμη ανακοινώθηκαν έξι θάνατοι σε 24 ώρες, με το σύνολο των ασθενών που έφυγαν από τη ζωή λόγω επιπλοκών της νόσου να ανέρχεται σε 38.

Συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αποσωληνώθηκε ένας ακόμη ασθενής στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ένας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Τι γίνεται με τη χλωροκίνη και τη μεφλοκίνη

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Αναφορά έκανε σε ακόμη ένα φάρμακο που διερευνάται το κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στην μάχη για τον κορωνοϊό, την μεφλοκίνη. «Η μεφλοκίνη είναι ένα φάρμακο που το χρησιμοποιούμε για την ελονοσία. Και αυτό έχει τις τοξικότητές του. Θα δοκιμαστεί και αυτό όπως άλλα. Δεν υπάρχει θαυματουργό φάρμακο. Σε κάποιους έκανε ψυχιατρικές διαταραχές η μεφλοκίνη. Πρέπει να ξέρουμε τον εχθρό και τα όπλα μας». 

Αισιοδοξία για την καμπύλη διασποράς

Εξάλλου εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες. «Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει και σε οικονομικό επίπεδο. Ο αγώνας είναι πανανθρώπινος», υποστήριξε.

Παράταση σε περιοριστικά μέτρα

Επιπρόσθετα, από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων έως τις 11 Απριλίου». Επίσης παρατείνεται και η απαγόρευση τέλεσης λειτουργιών σε χώρους λατρείας έως τις 11 Απριλίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά της Π.Ε. Κοζάνης για μία ακόμη εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τέσσερα ειδικά συνεργία πήγαν σε Ξάνθη και Κομοτηνή για πάρουν δείγματα από 165 ανθρώπους που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αυτοί θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και θα ληφθούν αποφάσεις αφότου βγουν τα αποτελέσματα των δειγμάτων.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κλωστή και η όποια λάθος επιλογή, μπορεί να αποβεί ολέθρια», προειδοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς.