Τίτλοι Ειδήσεων

 

«Ηφαίστειο» το προσφυγικό - Στην Αθήνα κατέβηκαν οι κάτοικοι PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2020 10:57

  alt Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου, που ήρθαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν για το ζήτημα.

 

Αίτημα τους είναι να ανακληθεί η απόφαση για τις νέες δομές στα νησιά. 

Σημειώνεται πως την Τρίτη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Με το ψήφισμα αυτό, καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

 

Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

 

 
alt
32 Photos: Οδοιπορικό του CNN Greece στην «κόλαση» της Μόριας
Σκάλα Συκαμνιάς 1η Δεκεμβρίου, στις 4 τα ξημερώματα, μία βάρκα με 12 άτομα φτάνει στο λιμανάκι, Νωρίτερα είχε περισυλλεγεί από τη FRONTEX. - Πηγή: Λευτέρης Παρτσάλης