Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πώς «ξετρύπωσαν» πάνω από 1,25 τόνους κατεργασμένης κάνναβης στο Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 18:57

  alt Στην κατάσχεση 1 τόνου και 257,5 κιλών προχώρησαν οι αρχές σε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και στο Ντουμπάι και τις Διωκτικές Αρχές Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με διά θαλάσσης μεταφορά ναρκωτικών ουσιών σε εμπορευματοκιβώτιο, έδειξε ότι το τελευταίο προερχόμενο από Βηρυτό είχε σαν τελικό προορισμό την Λιβύη με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά ( TRANSIT ), όπου επετεύχθη ο εντοπισμός του, ακολούθησε η δέσμευσή του και ο καθολικός του έλεγχος.

alt

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων», το οποίο είχε φορτωθεί στο πλοίο « CARTAGENATRADER » είχε αναχωρήσει από την Βηρυτό την 21/12/2019, με τελικό προορισμό την Μισράτα της Λιβύης.

Στις 16/01/2020, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, στελεχών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γ΄ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, προχώρησαν στον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο μετέφερε 2.279 χαρτοκιβώτια με είδη τροφίμων στα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες εντός πολτού από χουρμάδες και κατασχέθηκαν -6.304- συσκευασίες, περιτυλιγμένες με διάφανη μεμβράνη και αποτυπωτικό χαρτί (καρμπόν), που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού βάρους -1- τόνου και -257- κιλών.

alt

Μία ακόμα επιτυχία

Επισημαίνεται ότι η συνεργασία των υπηρεσιών έχει επιφέρει τα τελευταία έτη σημαντικές επιτυχίες στην δίωξη των ναρκωτικών.

Μότο το 2019, αναπτύχθηκε συνεργασία με τα εξής αποτελέσματα:

Κατάσχεση, την 07/01/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός εμπορευματοκιβωτίου προερχόμενου από την Λατάκεια Συρίας, -750- κιλών δισκίων συνθετικών ναρκωτικών captagon, ήτοι περίπου -4.790.171- δισκίων, εντός ράβδων μολύβδου.

Κατάσχεση, την 26/06/2019, στο λιμάνι του Πειραιά, εντός τριών (3) εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενων από την Λατάκεια Συρίας, όπου βρέθηκαν -33- εκατομμύρια δισκία captagon.

Κατάσχεση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019, στους Λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης στη Χώρα μας αλλά και στο Λιμένα Δυρραχίου στην Αλβανία, εντός εμπορευματοκιβωτίων, προερχόμενων από το Εκουαδόρ, -706- κιλών κοκαΐνης.

 

newpost.gr