Τίτλοι Ειδήσεων

 

Σε στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 09:32

 Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με την Ομοσπονδία τους να προγραμματίζει στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. «Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί. Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό το μήνα χωρίς το επίδομα 580 ευρώ. Αρνείται η κυβέρνηση να μας εντάξει στα ΒΑΕ.

Υποστήκαμε τις δυσμενείς διατάξεις της ενοποίησης στον ΕΦΚΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων και η Κυβέρνηση αρνείται τις συντάξεις μας στα ΒΑΕ που είναι υποχρέωσή της. Δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες Υγείας στα 67 μας χρόνια. Οι Νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες της Υγείας, μετά την 20ετία πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα. Τρεις χιλιάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα). Θα είμαστε όλοι εδώ».

Σε στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία