Τίτλοι Ειδήσεων

 

Τι θα γίνει τελικά με την «13η σύνταξη» -Πότε σχεδιάζεται να δοθεί PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Μάιος 2018 07:25

 Τη δυνατότητα καταβολής και εφέτος 13ης σύνταξης στους περισσότερους συνταξιούχους, έτσι ώστε το συνολικό ετήσιο ποσό που θα χάσουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων να καλυφθεί, εξετάζει η κυβέρνηση. Η είδηση από χθες έχει γίνει viral και όλοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου.

Κατά τους εισηγητές της πρότασης πρόκειται για χρήματα που αφενός θα καλύψουν τις απώλειες και αφετέρου με το που θα δοθούν, θα πέσουν αμέσως στην αγορά και παράλληλα θα τονωθεί η κατανάλωση.

Σύμφωνα με αυτούς, η 13η σύνταξη μαζί με τα άλλα μέτρα που θα περιλαμβάνει το καλάθι του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα πείσει τους πολίτες ότι οι ημέρες θα καλυτερεύουν όσο το πρόγραμμα της κυβέρνησης αποδίδει και η οικονομία ανεβάζει ρυθμούς.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος και επιδιώκει να κρατήσει κλειστή αυτή τη συζήτηση μέχρι και τις 20 Αυγούστου, τα σχέδια για επιλογές ενάντια στη λιτότητα που θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να συζητούνται.

Εξάλλου, έχει εδραιωθεί η αίσθηση πως η κυβέρνηση της Αριστεράς κάθε χρόνο προχωρά σε  «μποναμά» για τα χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Κρίσιμο σημείο, πάντως, από το οποίο θα εξαρτηθούν εν πολλοίς και οι χειρισμοί του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του επανυπολογισμού των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου (τυπικώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και νωρίτερα) είναι η τελική στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τι θα γίνει τελικά με την «13η σύνταξη» -Πότε σχεδιάζεται να δοθεί