Τίτλοι Ειδήσεων

 

Η φοιτήτρια που θέλει να δώσει χρώμα στα στενά της πόλης PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 26 Δεκέμβριος 2017 10:49

 

Η ταλαντούχα νεαρή φοιτήτρια με το πινέλο και τις μπογιές της θέλει να δώσει χρώμα στην «γκρίζα» Λαμία.

 

Η Ρεβέκκα Δράνια, άφησε το νησί της, τον γραφικό Πόρο και ήρθε στη Λαμία για σπουδές στο ΤΕΙ Στερεάς. Παράλληλα με την φοίτησή της στη σχολή, κάνει δύο δουλειές για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της καθημερινότητας και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική που όπως φαίνεται είναι το πραγματικό της πάθος.

Η νεαρή κοπέλα με το «φορτωμένο» πρόγραμμα, έχει αγαπήσει τη Λαμία και θέλει να βοηθήσει να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη!  Όπως μας είπε η ίδια η Ρεβέκκα, σε πολλά σημεία όπως τα στενά του κέντρου, η Λαμία, της θυμίζει νησί και φαντάζεται τα ερειπωμένα σπίτια και τους γκρίζους τοίχους να αποκτούν ζωντάνια και χαρακτήρα με τη συμβολή του χρωστήρα της.

Άλλωστε τα graffiti και η street art γενικότερα έχουν πλέον γίνει μια μορφή τέχνης που όταν γίνεται με ανάθεση και όχι με καταπάτηση-βανδαλισμό περιουσίας, μπορούν να μεταμορφώσουν ολόκληρες γειτονιές. Αρκετά παραδείγματα στο κέντρο της Αθήνας, πρόσφατα στον Βόλο αλλά και σε άλλες πόλεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν έμπνευση και σημείο αναφοράς για Λαμιώτες ιδιώτες ή τον Δήμο και να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός δημόσιου έργου τέχνης.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι το street art έχει κερδίσει μια θέση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ενώ πολλοί artists κερδίζουν χιλιάδες δολάρια από τις δημιουργίες τους. 

Ένα δείγμα της δουλειάς της νεαρής καλλιτέχνιδος μπορεί κανείς να θαυμάσει στην οδό Κουνούπη, κοντά στην πλατεία Λαού, όπου και μετά από κάλεσμα ιδιοκτήτη καταστήματος, δημιούργησε μια τοιχογραφία, ένα ζωγραφικό έργο «ανοιχτό» στους περαστικούς και στο κοινό της Λαμίας.

 

altaltaltalt

 

mag24.gr