Τίτλοι Ειδήσεων

 

Ιόνια Οδός: Κορδέλες και … 37, 25 ευρώ διόδια! PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 11:09

 Ναι, είναι ένα έργο πνοής, ναι, είναι ένας δρόμος που αλλάζει τα δεδομένα, ασφαλής και γρήγορος, αλλά στον... λογαριασμό οι οδηγοί συνήθως μένους στα... τετριμμένα. Στο... πόσο πάει και αυτό το πόσο... πονάει.

Τα διόδια στην Ιόνια οδό είναι ακριβά αν υπολογίσει κανείς το ταξίδι που κάνουν οι περισσότεροι από την Αθήνα ως τα Ιωάννινα, αλλά και στα τοπικά ταξίδια… Στις 12:00 το μεσημέρι εγκαινιάζει το έργο στο σύνολό του. Κοντά στα Γιάννενα θα γίνουν τα εγκαίνια σε μια συμβολική κίνηση καθώς η Ιόνια, όπως παλιότερα και η Εγνατία, βγάζει την φτωχότερη περιοχή της Ευρώπης από την απομόνωση.

Η γεωγραφία δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο καθώς με τους νέους δρόμους η Αθήνα απέχει μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά…. Χρόνος που οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν ούτε να διανοηθούν μόλις πριν δυο χρόνια.

altalt

Στον αντίποδα όμως υπάρχει το κόστος. Τα διόδια στα σχεδόν 200 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού είναι 12, 50 ευρώ και “ακούγονται” λογικά, ωστόσο σε συνδυασμό με το τμήμα Αθηνών – Ρίου και το κόστος της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το κόστος εκτινάσσεται στα 27,25 ευρώ. Κόστος που για όποιον επιλέγει να κάνει το ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα και αντίστροφα ισούται με το κόστος και της βενζίνης.newsit.gr