Τίτλοι Ειδήσεων

 

Σεισμός: Ίση με δυο πυρηνικές βόμβες η δύναμη της ενέργειας στη Λέσβο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 06:01

 Δύο εβδομάδες σε συναγερμό θα είναι η περιοχή υπό τον φόβο νέου σεισμού
- Εκκενώθηκε η Βρίσα Λέσβου – Σε σκηνές 500 κάτοικοι, έκτακτα μέτρα στο νησί
- Θρήνος για τη 45χρονη γυναίκα που ανασύρθηκε νεκρή από τα ερείπια του σπιτιού της

Ο σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ απελευθέρωσε ενέργεια ίση με δυο πυρηνικές βόμβες και δυστυχώς το χρτύπημα έπληξε περισσότερο απ' όλες τις περιοχές της Λέσβου το χωριό Βρίσα.

Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πληγεί και δυστυχώς ήταν το σπίτι της 45χρονης γυναίκας που δεν άντεξε και κατέρρευσε καταπλακώνοντας την ίδια και τον σύζυγό της. Η γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή τη νύχτα, ο σύζυγός της είχε ήδη διασωθεί σοβαρά τραυματισμένος.
Οι κάτοικοι του χωριού δώθηκε εντολή να εκκενώσουν τα σπίτια τους υπό τον φόβο των μετασεισμών. Δεν σημειώθηκαν περισσότερες ζημιές από το μετασεισμό των 4 Ρίχτερ λίγο πριν τις δέκα το βράδυ ωστόσο οι υπηρεσίες είναι σε συναγερμό.
Οι ειδικοί λένε ότι ο συναγερμός δεν θα λήξει πριν περάσουν ακόμη δύο εβδομάδες και προς το παρόν... εύχονται ο σεισμός των 6,1 βαθμών να ήταν ο κύριος και να μην υπάρξει δόνηση μεγαλύτερη αυτού του μεγέθους.

alt
Σε κάθε περίπτωση όμως αναμένεται ένας σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας.

alt

 Οι περισσότεροι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στις σκηνές που στήθηκαν στον Πολιχνίτο, όσοι βρήκαν το κουράγιο να επιστρέψουν το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας βρήκαν ένα τοπίο βομβαρδισμένο.
Το χωριό δεν έχει ρεύμα και νερό, ενώ δεν υπάρχει γειτονιά που να μην υπάρχει σπίτι με σοβαρές ζημιές.