Τίτλοι Ειδήσεων

 

Εκπτωτικό κουπόνι σε ανέργους PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2009 07:46

Ειδικότερα, ο υπουργός, επιχειρώντας να κάμψει τις κοινωνικές αντιδράσεις που ο ίδιος προέβλεψε ότι θα κορυφωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο, προανήγγειλε ότι θα εκδοθεί εκπτωτικό κουπόνι για τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και για βασικά είδη διατροφής.

Το κουπόνι θα είναι ατομικό και όχι οικογενειακό και θα παρέχει τη δυνατότητα στους ανέργους να προμηθεύονται προϊόντα και εισιτήρια με μειωμένη τιμή 20% έως 30%. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έρθει σε επαφή με την ΕΘΕΛ, τον ΗΣΑΠ κ.ά., αλλά και με μεγάλες εταιρείες διατροφής, ώστε οι μειώσεις να φτάσουν έως και το 50% της αρχικής τιμής των αγαθών.

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού, μίλησε για ψίχουλα και υποστήριξε ότι «ο λαός εξέλεξε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό Εργασίας για να μειώσει την ανεργία και να αυξήσει την απασχόληση και όχι να παριστάνει τον Καραμουρτζούνη φιλόπτωχου ταμείου. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνες», κατέληξε.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Απασχόλησης σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντρών.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση επιχειρησιακή διότι «λαμβάνει εντολές από τις Βρυξέλλες και στη συνέχεια έρχεται εδώ και κινδυνολογεί». Προέβλεψε δε ότι η πολιτική που ακολουθεί δεν θα βρει ούτε τη συναίνεση της κοινωνίας, ούτε των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Εντονη ήταν η απάντηση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σέρνεται πίσω από το ΚΚΕ και προσπαθεί να σύρει μαζί του και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να συμμετάσχει στο διάλογο για το Ασφαλιστικό και επανέλαβε ότι η ανεργία κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου θα ξεπεράσει το 18%. *

WWW.ENET.GR