Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 21 Ιούνιος 2010 12:32

altΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΙΟΥΝΗ
και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ στα Περιβολάκια

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά και το νόμο για το ασφαλιστικό, εφαρμόζοντας τις σχετικές προβλέψεις του Μνημονίου, βάζει μπουρλότο στα εργατικά δικαιώματα.
Με το άρθρο 4 του Π. Δ «ανοίγουν οι ασκοί» των απολύσεων .Το 2% το μήνα για επιχειρήσεις με πάνω από 200 εργαζόμενους , αυξάνεται στο 5% για επιχειρήσεις άνω των 150 εργαζομένων.
Με το άρθρο 7 καταργείται ο κατώτερος μισθός για τους νέους μέχρι 25 ετών που θα παίρνουν μόνο το 80% ή το 85% της συλλογικής σύμβασης, των κατώτερων μισθών.
Με το άρθρο 5 μειώνεται στο μισό η αποζημίωση της απόλυσης των υπαλλήλων με το τέχνασμα της μείωσης της χρονικής περιόδου που ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον υπάλληλο , αφού θα μπορεί εύκολα να προγραμματίζει την απόλυση.
Με το άρθρο 8 στήνεται η φάμπρικα της «μαθητείας» όπου προβλέπεται ότι εργαζόμενοι από 15 έως 18 ετών και για ένα έτος θα μπορούν να απασχολούνται με το 70% του κατώτερου μισθού ή ημερομισθίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.
Με τον νόμο για το ασφαλιστικό η Κυβέρνηση προχωρά στην τελευταία πράξη κατεδάφισης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης
Η Κοινωνική Ασφάλιση μετατρέπεται σε αυστηρά προσωπική υπόθεση, εξαλείφεται κάθε έννοια αλληλεγγύης, συρρικνώνεται η σύνταξη σε επίπεδα προνοιακού επιδόματος, που ο μέσος όρος της δε θα ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 500 ευρώ.
Ειδικότερα το μνημόνιο κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ ορίζει:
• Από 1/1/2011 καθορίζεται ενιαίο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο έτος.
• Από το 2015 για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη θα απαιτούνται 40 χρόνια.
• Από την 1/1/2011 κανένας δεν μπορεί να συνταξιοδοτείται πριν τα 60 συμπεριλαμβανομένων όσων είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και όσων έχουν 40 χρόνια εργασίας.
• Όσοι συνταξιοδοτούνται μεταξύ του 60ού και 65ου έτους ηλικίας (πριν το ανώτερο όριο) για κάθε έτος θα τους επιβάλλεται μείωση κατά 6%.
• Μειώνεται και το ανώτερο όριο συντάξεων.
• Καταργούνται τα ΒΑΕ, αφού η νέα λίστα δε θα υπερβαίνει το 10% της σημερινής
• Συρρικνώνονται οι αναπηρικές συντάξεις με την «εισαγωγή αυστηρότερων όρων»
Ο συντάξιμος μισθός θα είναι ο μέσος όρος των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου, γεγονός που μειώνει τις συντάξεις μέχρι και 40%.
Η συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση περιορίζεται στο προνοιακό επίδομα. Στην πράξη καταργείται και η τριμερής χρηματοδότηση της Ασφάλισης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ και την συμβολή της ΕΕ μας καταδικάζει σε ένα σκληρό αγώνα για επιβίωση που δεν σταματά ούτε στα βαθειά γεράματα.
Μας καταδικάζουν να δουλεύουμε από 15 χρόνων μέχρι γέροι με ελάχιστο μισθό και μεροκάματο, ελάχιστη σύνταξη, ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση- πρόνοια.
Οδηγούν στην χρεωκοπία τις οικογένειες μας με ένα και μοναδικό σκοπό : ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.
Τώρα έχουμε πείρα: η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων όχι μόνο δεν βελτίωσε τη ζωή μας αλλά μας οδήγησε στη σημερινή κρίση.
Οι κυβερνήσεις δανείστηκαν για να δίνουν φοροαπαλλαγές , τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, προνόμια στην τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών , για να μπορούν αυτοί να δραστηριοποιούνται και σε παγκόσμια κλίμακα , για να αυξάνουν τα κέρδη τους .
Η ΕΕ της δήθεν δημοκρατίας και της υπεράσπισης των εργαζομένων αποδεικνύεται μια αδίστακτη λυκοσυμμαχία με μοναδικό σκοπό την ληστεία των λαών, την καταστολή των κινημάτων .
Οι αυταπάτες τελείωσαν .
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους να ξεσηκωθούν.
Ο αγώνας των ναυτεργατών στην Κόρινθο για το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα, για την ασφάλεια στη θάλασσα απ’ όποια χώρα κι αν είναι, κόντρα στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, την κυβέρνηση ,τη ΝΔ και τους πληρωμένους παπαγάλους τους δείχνουν τον δρόμο και στους βιομηχανικούς εργάτες της Κορινθίας, σε όλους τους εργαζόμενους.
Απαντάμε στον πόλεμο με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη. Έχουμε την δύναμη να τους εμποδίσουμε. Το αποδεικνύει η ιστορία του κινήματος της τάξης μας και οι κατακτήσεις που είχαμε.
Προϋπόθεση για να γίνουν αποτελεσματικοί οι αγώνες μας είναι η απομόνωση του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού- των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Κορίνθου-Λουτρακίου- Κιάτου που:
 Προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα σε μία ακόμη από τις σημαντικές κατακτήσεις μας , τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, με την ενσωμάτωση του στους υπόλοιπους 12
 Δεν λένε λέξη τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες στο Λιμάνι της Κορίνθου, υπηρετώντας πιστά την πολιτική των κομμάτων τους
 συνεχίζουν να παραπλανούν τους εργαζόμενους με τα παραμύθια του δήθεν «νέου μοντέλου της πράσινης ανάπτυξης» , ταυτίζοντας όπως και τα προηγούμενα χρόνια , τα κέρδη των εργοδοτών με τα συμφέροντα των εργατών
 αθωώνουν την κυβέρνηση εμφανίζοντας τη σαν θύμα των διεθνών αγορών ενώ έχει από πριν προσυπογράψει και εντάξει στο πρόγραμμα της όλα τα αντιλαϊκά μέτρα
 πρωτοστατούν στην απεργοσπασία και στον εκφυλισμό του κινήματος
23 Ιούνη δίνουμε μαζική, αποφασιστική, μαχητική απάντηση. Κανείς στη δουλειά για:
• Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
• Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
• Όχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων
• Όχι στης Απολύσεις
• Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Σύνθημα μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ , ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.