Τίτλοι Ειδήσεων

 

Πουλιέται ξανά η Διώρυγα Κορίνθου; PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 07:59

 Η ΑΕΔΙΚ, η οποία μόλις πρόσφατα απόκτησε και πάλι τον επανέλεγχο της Διώρυγας της Κορίνθου, φαίνεται πως είναι μέσα στους 352 Οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων, μέσα στο 2010. Στην απόφαση αυτή κατέληξε ο πρωθυπουργός ύστερα από σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και άλλους συνεργάτες.

http://politis-news.blogspot.com/

Με δεδομένο πως η ΑΕΔΙΚ διαχειρίζεται την κρίσιμη για πολλούς λόγους (οικονομικούς και εθνικούς) Διώρυγα γίνεται προφανές πως θα υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο πώλησής της σε ιδιωτική εταιρεία -και πάντος εντός του 2010. Αμέσως μετά, η ΑΕΔΙΚ θα καταργηθεί.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του Πολίτη, όλες οι θέσεις των εργαζομένων θα παραμείνουν διασφαλισμένες.

Ήδη έχει προωθηθεί η συγχώνευση του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Κορινθίαςμαζί με άλλους οργανισμούς σε μία ενιαία κατηγορία με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας.

Ειδικότερα στην διεύθυνση Γεωργική Έρευνα – Κατάρτιση – Ενημέρωση περιλαμβάνονται: Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (ΙΓΕ), Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα» (ΟΓΕΕΚΑ), Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας, Εταιρεία Ανάπτυξης Αλιείας (ΕΤΑΝΑΛ) ΑΕ.