Τίτλοι Ειδήσεων

 

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΕΚΠΛΗΞΗ... Καλλικράτη με 6 Δήμους στην Κορινθία PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 17 Απρίλιος 2010 07:08

alt  Ανατροπή την δωδεκάτη ώρα συντελέστηκε τελικώς στον Καλλικράτη σύμφωνα με πληροφορίες του "Πολίτη της Κορινθίας" καθώς στην Κορινθία ο σχεδιασμός έκλεισε στους 6 Δήμους, με δύο εκπλήξεις, το νέο Δήμο Βόχας - Βέλου αλλά και το Δήμο Νεμέας, που τελικά καταφέρνει να διατηρήσει την υπάρχουσα μορφή της.

Έτσι, οι δήμοι στην νέα εποχή για την Κορινθία θα είναι:

1. Λουτράκι, Αγιοι Θεόδωροι
2. Κόρινθος, Ασσος - Λέχαιο, Σαρωνικός, Σολυγεία, Τενέα
3. Βέλο, Βόχα
4. Κιάτο, Στυμφαλία, Φενεός
5. Ξυλόκαστρο, Ευρωστίνη
6. Νεμέα

Η πολυσυζητημένη ένωση Κορίνθου-Λουτρακίου δεν επετεύχθη τελικά ενώ στους "ριγμένους" θα πρέπει να θεωρείται και το Κιάτο που "απορροφά" μόνο τη Στυμφαλία και το Φενεό.

Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θόδωρος Λαμπρόπουλος πάντως φαίνεται να πέτυχε να διαμορφώσει έναν δήμο ακριβώς όπως τον ήθελε και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος εκεί. Η Νεμέα διατηρεί και αυτή τη μοναδικότητά της και είναι προφανές πως και αυτό συνιστά μια εξαιρετικά σημαντική επιτυχία.

Τα πράγματα πλέον γίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και σε αυτοδιοικητικό και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς όλοι πιστώνουν (ή χρεώνουν αν θέλετε) στον ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη τον συγκεκριμένο σχεδιασμό - έκπληξη και ειδικά τον δήμο Βέλου-Βόχας.

Αντικειμενικά, πάντως, η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε καθώς δεν μοιάζει με μεταρρύθμιση αλλά με συμβιβασμό. Την ιδια ώρα μάλιστα που σε άλλους όμορους νομούς, όπως π.χ. η Αχαΐα οι πληροφορίες λένε για 4 δήμους (!) και στην Αργολίδα για 3.

Με πληροφορίες από τον "Πολίτη της Κορινθίας"