Τίτλοι Ειδήσεων

 

Κλειστό το λιμάνι της Κορίνθου για μισό χρόνο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 07:02

 

alt  Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός έδωσε την είδηση ότι εντός των προσεχών ημερών το λιμάνι της Κορίνθου θα κλείσει, αφού θα ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Πατρών για την κατασκευή της γέφυρας που έχει προγραμματιστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον αρμόδιο εργολάβο στην τελευταία φάση εργασιών των αντιπλημμυρικών του Ξηριά.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε τα εξής: «Ειδησεογραφικά να σας πω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταματήσει να λειτουργεί το λιμάνι της Κορίνθου γιατί θα πρέπει να ανακατασκευαστεί η γέφυρα στην Πατρών. Αυτό το έργο έχει καθυστερήσει ήδη!  Αυτό θα οδηγήσει σε προσωρινό κλείσιμο του λιμανιού το οποίο θα διαρκέσει 5 με 6 μήνες!
Θα γίνει μεγάλο εμπορικό λιμάνι;
Έντονες είναι οι συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, ακόμα και σε πάνελ μεγάλων ιδιωτικών και κρατικών καναλιών, που λένε ότι το λιμάνι της Κορίνθου αναμένεται να είναι στον σχεδιασμό ώστε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας.
Αυτό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει, δήλωσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το λιμάνι της Κορίνθου δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο που ακούγεται τελευταία ότι μπορεί να γίνει! Εμείς δεν θέλουμε μία τέτοιου είδους ανάπτυξη. Ανάπτυξη κόντρα στη κοινωνία δεν μπορεί να γίνει».

http://korinthiannews.gr/

foto-florin craus