Τίτλοι Ειδήσεων

 

Στη θέση ΓΚΑ το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 06:55

 Συνεδρίασε 12/4/2010, 1:30 το μεσημέρι ο Σύνδεσμος Δήμων Ανατολικής Κορινθίας μετά από επείγουσα πρόσκληση του προέδρου και Δημάρχου Κορινθίων Α. Πνευματικού με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάγκη να υπάρξει μια άμεση και προσωρινή λύση μέχρι να τελειώσει η ολοκληρωμένη διαχείριση η οποία όπως φαίνεται θα καθυστερήσει αρκετά.

http://korinthiannews.gr/

Οι δύο προτάσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία και πέρασαν κατά πλειοψηφία, ήταν η προσωρινή λύση που πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου και η ολοκληρωμένη διαχείριση στη θέση ΓΚΑ που πρότεινε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σ. Τόγιας. Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων και του Δημάρχου Τενέας Χ. Χασικίδη

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή παρόντες σε αυτή τη συνεδρίαση ήταν όλοι οι δήμαρχοι της Ανατολικής Κορινθίας ή σε κάποιες περιπτώσεις είχαν στείλει αντιπροσώπους τους! Ο Α. Πνευματικός παίρνοντας αρχικά το λόγο έκανε μία ενημέρωση σχετικά με το θέμα το οποίο έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι διαδικασίες σε ότι έχει να κάνει με τον περιφερειακό σχεδιασμό προχωρούν αργά! Είναι αδύνατον να γίνει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός μέσα στο 2010. Το νωρίτερο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι στους 84 μήνες και το αργότερο στους 108 μήνες. Συνεχίζοντας ο κ. Πνευματικός ανέφερε ότι έγινε μία επίδειξη του δεματοποποιητή στο πεδίο βολής και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πέρασε η προσωρινή πρόταση του Α. Πνευματικού

Πέρασε τελικά η προσωρινή πρόταση του Α. Πνευματικού κατά πλειοψηφία. Το μηχάνημα (δεματοποιητής) να ενοικιαστεί σε κάποιο χώρο που θα ψάξει το προεδρείο του συνδέσμου. Η προσωρινή αυτή λύση πέρασε κατά πλειοψηφία αφού μειοψήφησαν οι κκ. Τόγιας, Χασικίδης και Λούμπας.

Στη θέση ΓΚΑ η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Πέρα από την προσωρινή πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία και η μόνιμη λύση του προβλήματος από τον κ. Τόγια για το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο κ. Τόγιας πρότεινε για την ολοκληρωμένη διαχείριση τη θέση ΓΚΑ, χωρίς περιγραφή της μεθόδου, αναφέροντας ότι αποφασίσει το υπουργείο και η Περιφέρεια σχετικά με τη μέθοδο. Οι μόνοι που μειοψήφησαν ήταν οι κκ. Χασικίδης και Λούμπας.

«Κόντρα» Πνευματικού και Χασικίδη

Ο δήμαρχος Τενέας κ. Χ. Χασικίδης αντέδρασε στην πρόταση του δημάρχου Κορινθίων σε ότι έχει να κάνει με την προσωρινή λύση των απορριμμάτων αναφέροντας του μεταξύ άλλων: «Δεν δέχομαι κάποιος να υποδείξει χώρο στα όρια του δήμου μου.

Ο κ. Πνευματικός ανέφερε: «Μην ξεχνάτε ότι η θέση που είχε εγκριθεί στο Σπαθοβούνι την καταρρίψατε εσείς κε Χασικίδη και κάποιες …υπόγειες διαδρομές». Παίρνοντας τον λόγο στο τέλος ο κ. Χασικίδης ανέφερε: «Μην εκνευρίζεστε δήμαρχε γιατί χάνετε επικοινωνιακά και κερδίζουν τα ΜΜΕ».